Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Campusul vocațional "Regele David", la Seminarul "Don Orione"

Comunitatea Seminarului "Don Orione" din Iași s-a bucurat în perioada 9-12 august 2021 să aibă alături 22 de copii din diverse parohii, care s-au adunat la Seminarul "Don Orione" cu ocazia campusului vocațional pentru a trăi o experiență mai aproape de Isus și de opera Sfântului Alois Orione.

Campusul a fost deschis de celebrarea Sfintei Liturghii unde copiii și- au lăsat toate temerile lor în grija lui Isus pentru a trăi o experiență cât mai profunda alături de seminariștii și preoții care au animat acest campus. Tema campusului a fost inspirată de viața regelui David, iar copii pe parcursul campusului au fost îndemnați să trăiască o viață la fel de curajoasă, precum cea a lui David. Pe durata desfășurării campusului copii au participat la diverse activități, precum cateheze care îl aveau în prim plan pe păstorașul David care cu ajutorul lui Dumnezeu a reușit să-și învingă temerile și le-a arătat tuturor faptul că dacă te încrezi în Dumnezeu nimic nu este imposibil.

Totodată, copiii au descoperit pe de o parte talentele lui David care cu ajutorul lui Dumnezeu a reușit să-l învingă pe Goliat, chiar dacă era mic de statură, acest lucru motivându-i și pe ei să vadă care sunt talentele lor pe care Dumnezeu le-a încredințat fiecărui. Unii au descoperit că aceste talente nu ar trebui ascunse din cauza timidității sau a fricii, ci, dimpotrivă, talentele ne ajută să ne învingem frica și să recăpătăm încrederea în noi înșine pentru ca în final să răspundem chemării lui Dumnezeu în viața noastră.

Aproape în fiecare seară copii au descoperit talentele lor sportive jucându-se fotbal sau petrecând împreună prin jocuri competitive care să-i apropie mai mult, devenind astfel prieteni și în aceste situații.

Campusul s-a încheiat cu un mic concurs de talente și cunoștințe unde copiii s-au întrecut între ei pentru a vedea cine este mai curajos.

Seminarist Iosif Tiba

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9-12 august: Iași: Campusul vocațional "Regele David", la Seminarul "Don Orione"


 

lecturi: 686.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat