Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Sfințirea icoanelor din mozaic în Biserica "Sfinții Petru și Paul"

Duminică, 8 august 2021, Parohia "Sfântul Nicolae" din Bacău a primit cu bucurie vizita Preasfințitului Petru Gherghel, episcop emerit, care, împreună cu patru preoți, a celebrat Sfânta Liturghie la ora 10.30, în cadrul căreia au fost sfințite patru icoane din mozaic în Biserica "Sfinții Petru și Paul".

În cuvântul introductiv, pr. Isidor Dâscă, decan de Bacău, a prezentat cele două motive de bucurie: primul motiv este realizarea și sfințirea celor patru icoane din mozaic (două la altar: Fericitul Anton Durcovici și Fericita Veronica Antal, iar două la intrarea în biserică: Sfânta Rita și Fericitul Ieremia Valahul). Al doilea motiv constă în prezența Excelenței Sale, Petru Gherghel, în mijlocul nostru.

PS Petru Gherghel ne-a vorbit despre rolul sfinților în viața noastră, că suntem mereu înconjurați de sfinții lui Dumnezeu, mijlocesc mereu pentru noi, ne ocrotesc la orice pas, ne luminează în deciziile noastre. Dumnezeu ne va trimite mereu asemenea prieteni cerești care ne vor conduce spre patria de care ei deja se bucură. Prin rugăciunea de binecuvântare, s-a cerut un belșug de haruri de la acești sfinți pentru întreaga comunitate, cât și asupra celor care s-au implicat în mod activ în realizarea lor. PS Petru Gherghel a felicitat inițiativa de a înfrumuseța măreața biserică cu cele patru icoane din mozaic.

Părintele paroh, Isidor Dâscă, decan de Bacău, i-a adresat un cuvânt de mulțumire PS Petru Gherghel pentru că a binevoit să fie în mijlocul nostru și a binecuvântat aceste icoane, dar a mulțumit și tuturor persoanelor care au avut disponibilitatea de a susține financiar realizarea acestor icoane din mozaic, asigurându-i că îi va avea în rugăciune și va implora ajutorul sfinților asupra lor.

Binecuvântat să fie Dumnezeu în sfinții săi!

Pr. Richardo-Dominic Baciu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 august: Bacău: Sfințirea icoanelor din mozaic în Biserica "Sfinții Petru și Paul"


 

lecturi: 1527.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat