Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Întâlnire între PS Iosif Păuleț, episcop de Iași, și Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău

La sediul Episcopiei Romano-Catolice de Iași, miercuri, 4 august 2021, a avut loc o întâlnire între PS Iosif Păuleț, episcop al Diecezei Romano-Catolice de Iași, și Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău, alături fiind prezenți și PS Petru Gherghel, episcop emerit, pr. Egidiu Condac, vicar general, pr. Adrian Blăjuță, director al Oficiului pentru Comunicații Sociale, și Nicoleta Timaru, director de cabinet la Cabinetul Președintelui Consiliului Județean Bacău.

În cadrul întâlnirii, s-a discutat despre diferitele inițiative ale Diecezei de Iași în județul Bacău, unde este cea mai mare comunitate de credincioși romano-catolici din Moldova, amintiți fiind și cei 144 de preoți băcăuani care își desfășoară activitatea ca misionari în diverse colțuri ale lumii. Pe lângă acestea, a fost apreciată deschiderea de care a dat dovadă Episcopia Romano-Catolică de Iași în abordarea noilor mijloace de comunicare, prin înființarea postului de radio ERCIS FM, pentru care s-a obținut de curând licența audiovizuală de la CNA pentru a fi preluat pe rețelele de cablu tv, din Moldova și din București.

În continuare, au fost vizitate catedralele "Adormirea Maicii Domnului", unde se lucrează încă la consolidarea și restaurarea bisericii, și "Sfânta Fecioară Maria, Regină". Totodată, au fost prezentate studiourile ERCIS Media și ERCIS FM și echipa dedicată proiectelor audio-video ale Episcopiei.

Cu ocazia vizitei, dl. Valentin Ivancea l-a felicitat pe PS Iosif Păuleț în preajma celei de-a doua aniversări de la hirotonirea episcopală, oferindu-i o plachetă cu stema Județului Bacău. La rândul său, păstorul Diecezei de Iași i-a oferit volumul celebrativ dedicat vizitei Papei Francisc la Iași, Cu Papa Francisc, pe cărarea spre frați: 72 de mărturii la un an de la prima vizită a unui papă la Iași și o icoană cu Sfânta Fecioară Maria de la Cacica.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: Iași: Întâlnire între PS Iosif Păuleț, episcop de Iași, și Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău

Pr. Adrian Blăjuță

https://www.facebook.com/110661800329158/posts/666368348091831


 

lecturi: 3536.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat