Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Luncani: Campusul pentru tineri - "Adevărul vă va elibera!"

În perioada 26-29 iulie 2021 a avut loc la Mănăstirea Carmelitană din Luncani campusul cu tema "Adevărul vă va elibera!" organizat de Familia Iubirii Milostive, la care au participat 11 tineri, din diferite parohii.

Pentru început am descoperit tema principală "Adevărul vă va elibera!", acesta fiind însuși Isus Cristos. Ziua s-a sfârșit cu un joc de cunoaștere prin care am aflat mai multe despre fiecare tânăr din grup. Ziua următoare am aprofundat importanța adevărului în viața noastră și cât de necesar este să nu mărturisim strâmb împotriva aproapelui, așa cum ne învață porunca a VIII-a. După ce am meditat în natură ne-am bucurat de un moment de adorație, prin care ne-am lăsat pătrunși de Cristos.

În cea de-a treia zi, am aflat că sinceritatea nu înseamnă să spui tot ce gândești, ci să gândești tot ce spui și că nu poți fi sincer cu alții dacă nu ești mai întâi cu tine. La finalul zilei ne-am bucurat de prezența părintelui Petru-Sebastian Tamaș, care ne-a învățat ce înseamnă cu adevărat libertatea și disciplina. În ultima zi am descoperit cinci motive de bază pentru care trebuie să urmăm adevărul și sinceritatea. În continuare am luat parte la celebrarea Sfintei Liturghii și i-am mulțumit bunului Dumnezeu pentru aceste zile binecuvântate.

Suntem recunoscători față de părintele Fernando, părintele Iosif, sora Cecilia și sora Alina, care ne-au îndrumat spiritual în aceste zile pline de har. Mulțumim Fraților Carmelitani pentru primirea călduroasă și pentru că ne-au asigurat hrana trupească.

Câteva dintre impresiile tinerilor participanți:

"O experiență ce merită încercată. De apreciat relația cu oameni minunați și atât de multe de învățat! Ajutorul pe care această experiență mi l-a dat nu îl voi uita." (Cristina)

"În aceste zile de reculegere pe care le-am petrecut la Mănăstirea Carmelitană din Luncani, având ca temă principală «Adevărul vă va elibera», pot spune că într-adevăr, adevărul ne-a îmbrățișat și libertatea ne-a învăluit, este sentimentul cu care am rămas profund mișcat în aceste zile de har. [...] Prin participarea la Sfânta Liturghie unită cu rugăciunea personală, și cu mărturisirea fiecărui participant am ajuns la o cunoaștere mai profundă a temei dezvăluite. Cred că Duhul Sfânt a lucrat în fiecare dintre noi și ne-a luminat să putem vedea mai bine prin ochii credinței, ceea ce este sincer, adevărat, care sunt limitele și responsabilitățile noastre față de ceilalți, binele pe care îl putem face și iertarea pe care o putem dărui. Mulțumim bunului Dumnezeu pentru această ocazie și pentru toți care au contribuit ca acest campus să se poată desfășura cât mai bine". (Chiriches Alexandru Cristinel, novice în Congregația Fiilor Iubirii Milostive)

"Pe mine, aceste zile m-au făcut să uit de telefon și m-au ajutat să mă apropii mai mult de Dumnezeu." (Ema)

"Eu cred că orice tânăr ar trebui să ia parte la o astfel de întâlnire deoarece cu timpul ne putem rătăci de la calea cea bună, iar cu ajutorul rugăciunii și meditației vom găsi adevărul." (Claudia)

"O experiență plină de noutate și de oameni minunați! Mai venim!" (Codrin)

"În acest campus de formare am ieșit din zona de confort pentru a putea înțelege mai bine tainele sfinte. Din fiecare cateheză am rămas cu ceva, dar cel mai mult mi-a atras atenția citatul «Adevărul ne face să evoluăm!»" (Paul)

"Catehezele m-au ajutat să-mi întăresc relația cu Dumnezeu, învățând astfel despre adevărul sufletesc ce trebuie să ne călăuzească viața și anume Isus Cristos."

"Am fost surprinsă de ce am făcut. Este pentru prima dată când particip. Am învățat multe lucruri noi. A fost minunat! Pe data viitoare." (Francisca)

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26-29 iulie: Luncani: Campusul pentru tineri - "Adevărul vă va elibera!"

Tinerii participanți la campus
 


lecturi: 1201.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat