Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Lespezi: Sărbătoarea hramului și conferirea sacramentului Mirului

Comunitatea din Lespezi a avut parte duminică, 25 iulie 2021, de o dublă sărbătoare: hramul bisericii dedicate Sfintei Ana și conferirea sacramentului Mirului. Aceste celebrări au fost înnobilate de prezența episcopului Iosif Păuleț.

În vederea primirii sacramentului Mirului, cei 106 adolescenți și tineri s-au pregătit intens timp de mai multe luni pentru a înțelege cât mai bine valoarea darurilor Duhului Sfânt și misiunea de a trăi și mărturisi credința. Pe drumul de pregătire au fost însoțiți de pr. Felix-Marius Roca, parohul comunității, de pr. Paul Roca, vicar parohial, și de un grup inimos de tineri.

În cadrul predicii de la Sfânta Liturghie, Preasfințitul Iosif a evidențiat modelul Sfintei Ana, care nu poate fi despărțită de Sfântul Ioachim, și a explicat sensul primei Zile Mondiale a Bunicilor și a Bătrânilor. În a doua parte a predicii, păstorul diecezei a reamintit lucrarea Duhului Sfânt în Biserică și în viața credincioșilor și i-a îndemnat pe adolescenții și tinerii prezenți, dar și pe părinți și nași, să se străduiască să fie creștini autentici.

Parohia din Lespezi așteaptă cu încredere roadele sacramentului Mirului pe care adolescenții și tinerii din comunitate l-au primit și le încredințează cuvintele Papei Francisc din Exortația apostolică Christus vivit: "Poți ajunge să fii ceea ce Dumnezeu, Creatorul tău, știe că tu ești, dacă recunoști că ești chemat la mai mult. Invocă-l pe Duhul Sfânt și mergi cu încredere spre marea țintă: sfințenia. În acest mod nu vei fi o fotocopie, vei fi pe deplin tu însuți".

Comunitatea din Lespezi

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25 iulie: Lespezi: Sărbătoarea hramului și conferirea sacramentului Mirului
 


lecturi: 2054.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat