Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Preoți în vârstă în sărbătoare, alături de episcopul emerit Petru Gherghel

Sâmbătă, 24 iulie 2021, comunitatea catolică din Traian (NT), a fost în sărbătoare. La ora 11.00, episcopul emerit, Petru Gherghel, înconjurat de 15 preoți, dintre care 13 preoți pensionari, a celebrat o Sfântă Liturghie de mulțumire, anticipând Ziua Mondială a Bunicilor și a Bătrânilor, voită de Papa Francisc și programată pentru duminică, 25 iulie.

La începutul celebrării, părintele paroh, Eduard Patrașcu, a transmis salutul PS Iosif Păuleț, al ÎPS Ioan Robu și al ÎPS Aurel Percă. Apoi, spunându-le "bun venit" celor prezenți, a amintit de dialogul avut cu papa emerit Benedict, încă din vremea când acesta era cardinal, care îi recomanda să prețuiască Biserica și preoția, indiferent de probleme și suferințe, precum și pe preoții în vârstă, în mod deosebit.

În cadrul predicii, Monseniorul Grigore Duma a făcut o legătură cu lecturile zilei, dar a amintit că toate persoanele sunt importante în Biserică și au misiunea lor specifică, dar preoții ar trebui mereu continue predica de la Liturghie cu pilda vieții proprii, fiind o predică vie pentru comunitate.

După Sfânta Liturghie, părintele Eduard i-a prezentat pe cei prezenți, iar părintele Anton Despinescu, decanul de vârstă al celor prezenți, a transmis o mărturie personală. A urmat prânzul împreună, oferit de gazde, ocazie pentru preoții în vârstă să împărtășească din amintirile frumoase din trecut.

Felicităm credincioșii din comunitate, care s-au îmbrăcat cu mic, cu mare în haine de sărbătoare, pe toți participanții, pentru efortul făcut să ajungă la această întâlnire de suflet, precum și pe toți care au contribuit la reușita sărbătorii!

Mulțumim părintelui paroh, voluntarilor din diverse asociații și întregii comunități din Traian pentru buna organizare a acestei sărbători și sperăm să retrăim bucuria acestei sărbători și în anii viitori.

Pr. Iosif Dămătăr,
responsabil al Oficiului pentru Cler

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24 iulie: Traian: Preoți în vârstă în sărbătoare, alături de episcopul emerit Petru Gherghel
 


lecturi: 4128.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat