Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Zăpodia: Conferirea Mirului, o nouă zi de Rusalii

Pentru Parohia "Sfânta Fecioară Maria, Regina Rozariului" din Zăpodia ziua de sâmbătă, 17 iulie 2021, va rămâne cu adevărat marcantă. O filă nouă scrisă în cuvinte de aur a fost frumos așezată în "istoria" satului Zăpodia. Adulți, tineri, copii, 24 la număr, copleșiți de emoție, dar plini de evlavie și credință l-au primit pe Duhul Sfânt cu darurile sale.

Acesta se oferă în momentul în care Biserica și familia ajung să considere că un tânăr înțelege ce înseamnă credința, rolul său în Biserică, importanța Spovezii și este pregătit să își asume o viață completă de creștin cu drepturi și responsabilități.

Folosind chiar cuvintele părintelui paroh la una din predicile sale că "umilința, munca și speranța sunt ingredientele unui vis împlinit", cei 24 de candidați la mir pregătiți cu seriozitate de părintele paroh Claudiu Cocuț, împreună cu nașii, părinții, întreaga comunitate s-au unit în cânt pentru a-l primi pe Preasfințitul Iosif Păuleț sub o boltă de trandafiri roșii, cu pâine și sare. În urma acestui gest simbolic au primit binecuvântarea cu sfânta cruce și apă sfințită.

Oficierea Sfintei Liturghii a fost celebrată de Preasfințitul Iosif împreună cu 12 preoți în cadrul căreia episcopul a dezvoltat importanța învățăturii creștine prin întrebări și răspunsuri date de candidați și i-a făcut pe deplin conștienți de darurile primite și de misiunea de a mărturisi cuvântul lui Dumnezeu prin viața noastră.

Mici și mari, copii și tineri, adulți și vârstnici împreună și-au dat mâna și-au participat la înfrumusețarea acestui eveniment ca o mare și adevărată familie. De asemenea, corul a avut un rol important unindu-se cu candidații în cântări de laudă, conferind un sens unic acestei frumoase sărbători.

În speranța că acest eveniment emoționant și plin de haruri divine care le-au marcat existența, să nu fie dat uitării, iar tinerii miruiți, confirmați maturi în credință, să propovăduiască pe mai departe cuvântul lui Dumnezeu și să mărturisească cu credință cele mai folositoare daruri: harurile Duhului Sfânt.

Mădălina Iuliana Ciobanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17 iulie: Zăpodia: Conferirea Mirului, o nouă zi de Rusalii


 

lecturi: 1368.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat