Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Butea: Sărbătoare în cinstea Sfintei Fecioare Maria de Lourdes

Anul acesta se împlinesc 135 de ani de când a fost adusă la Butea statuia Sfintei Fecioare Maria de Lourdes. Această statuie a Sfintei Fecioare Maria este prima statuie a Madonei de Lourdes adusă în Dieceza de Iași în anul 1886. Inițiativa aducerii la Butea a unei statui a Sfintei Fecioare de Lourdes a aparținut parohului de atunci, pr. Giuseppe Corradini, și episcopului de Iași de la acea vreme, Nicolae Iosif Camilli. Tot în acel an a fost introdus în Dieceza de Iași cultul Maicii Domnului de Lourdes.

În ziua de 20 august 2006, prin decretul episcopal 2056, în prezența episcopului de Iași, Mons. Petru Gherghel, și a episcopului auxiliar de Iași la acea vreme, Mons. Aurel Percă, a fost încoronată statuia Maicii Domnului de Lourdes, la Butea.

Întrucât anul acesta s-au efectuat lucrări de renovare a locului unde este așezată această statuie, duminică, 18 iulie 2021, în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 11.00 din Biserica "Preasfânta Treime" din Butea, au fost sfințite lucrările de renovare și a fost purtată în procesiune statuia Sfintei Fecioare pentru a fi așezată în locul proaspăt renovat.

Liturghia a fost prezidată de PS Petru Gherghel, episcop emerit al Diecezei de Iași, împreună cu alți preoți din Butea și din împrejurimi. Cuvântul de învățătură a fost ținut de pr. Alois Bulai.

Deoarece la Lourdes bolnavii ocupă un loc deosebit în inima Sfintei Fecioare, la această Sfântă Liturghie au fost prezenți bolnavii și bătrânii care sunt îngrijiți de Congregația "Surorile Misionare ale Pătimirii lui Isus" din Casa "Sfântul Ioan Paul al II-lea" din localitate, precum și cei din comunitate și alți bolnavi și bătrâni din alte comunități.

Mulțumim din inimă tuturor celor care s-au implicat pentru ca sărbătoarea în cinstea Fecioarei de Lourdes să fie atât de frumoasă!

"În mijlocul pericolelor, al îndoielilor, al dificultăților, gândește-te la Maria, cheam-o pe Maria. Lasă ca numele ei să plece de pe buzele tale, fără a le lăsa să îți părăsească inima. Iar dacă ai obținut sprijinul rugăciunii ei, nu neglija a merge pe urmele sale. Prin călăuzirea sa, nu te vei rătăci niciodată; în vreme ce te vei ruga ei, nu îți vei pierde nicicând curajul; atât timp cât o vei avea în minte, vei fi apărat de dezamăgiri; în vreme ce îți ține mâna nu ai cum cădea; sub protecția ei nu ai de ce te teme; dacă merge înaintea ta, nu vei fi copleșit de oboseală; dacă ea îți dăruiește favorurile, nu vei avea cum să nu-ți atingi țelul" (Sfântul Bernard de Clairvaux).

Pr. Lucian Simon

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 iulie: Butea: Sărbătoare în cinstea Sfintei Fecioare Maria de Lourdes


 

lecturi: 689.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat