Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Dofteana: Administrarea sacramentului Sfântului Mir

Sâmbătă, 10 iulie 2021, PS Iosif Păuleț a administrat Sfântul Mir în Parohia "Coborârea Duhului Sfânt" din Dofteana unui număr de 57 de adolescenți și tineri.

Așteptată cu mult dor, după o perioadă tristă pentru Biserica noastră din cauza pandemiei și după o îndelungă pregătire, această sărbătoare a animat inimile credincioșilor din mica noastră comunitate din Dofteana. Cu mic cu mare ne-am mobilizat pentru a-l întâmpina cum se cuvine pe Preasfințitul Iosif Păuleț, în straiele străbune de sărbătoare.

Candidații la Sfântul Mir, alături de nașii și părinții lor cât și întreaga comunitate, au așteptat cu însuflețire cuvântul de salut al păstorului lor diecezan.

În cuvântul de întâmpinare, părintele paroh a scos în evidență prezența episcopului în comunitate ca semn al reînnoirii trăirii de credință. După cuvântul de salut al Preasfințitului, a început celebrarea Sfintei Liturghii solemne.

Biserica a fost pregătită în straie de sărbătoare, cu limbi de foc simbolice pe care au fost scrise darurile Duhului Sfânt, pentru a reaminti de ambientul momentului în care apostolii, alături de Sfânta Fecioară Maria adunați în rugăciune, l-au primit pe Duhul Sfânt sub chipul limbilor de foc.

Adolescenții și tinerii comunității noastre au susținut Liturghia prin citirea lecturilor, rugăciunea credincioșilor, oferirea darurilor și interpretarea cântărilor, fiindu-le aproape în parcurgerea acestor pași liturgici părintele paroh, cel care cu dedicație și cu multă atenție s-a ocupat și de pregătirea lor pentru acest sacrament.

Un moment emoționant pentru candidații la Sfântul Mir, cu lumânările aprinse în mâini, a fost mărturisirea de credință, prin reînnoirea făgăduințelor de la Botez.

La sfârșitul Sfintei Liturghii o tânără a luat cuvântul și a mulțumit episcopului pentru că a binevoit să vină în comunitatea noastră, spre a-l dărui pe Duhul Sfânt, prin impunerea mâinilor și ungerea sfântă. Un cuvânt de mulțumire a fost adresat și părintelui paroh, Iulian Roca, pentru bunătatea și răbdarea cu care i-a condus pe drumul pregătirii acestei sărbători de credință, spre a-l primi în sufletele lor pe Duhul Sfânt, un parcurs care i-a făcut mai familiari și apropiați de Biserică și păstorul lor sufletesc, trăind bucuria de a fi împreună. Mulțumiri au fost adresate și părinților pentru jertfele lor, dar și nașilor, cu invitația de a le fi călăuze de trăire în credință.

Dumnezeu să ne binecuvânteze și să reverse în sufletele noastre bucuria trăirii credinței!

Andreea Mocanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10 iulie: Dofteana: Administrarea sacramentului Sfântului Mir


 

lecturi: 1545.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat