Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Administrarea sacramentului Sfântului Mir în Parohia "Fericitul Ieremia Valahul"

Duminică, 4 iulie 2021, PS Iosif Păuleț a administrat Sfântul Mir în Parohia "Fericitul Ieremia Valahul" din Bacău unui număr de 87 de copii și adolescenți.

Sărbătoarea candidaților la Sfântul Mir și a familiilor acestora, dar și a întregii comunități, a început la ora 10.30, când, sub razele călduroase ale soarelui, Preasfințitul a fost întâmpinat în mod tradițional.

Astfel, ziua pentru care candidații la Mir s-au pregătit timp de șase luni a sosit. Am intrat cu toții în biserică pentru a celebra jertfa Sfintei Liturghii, invocându-l pe Duhul Sfânt.

La predică, Preasfințitul le-a reamintit candidaților la Mir și tuturor credincioșilor că fiecare este membru al Bisericii și a primit o comoară, cea a credinței, o comoară care se moștenește și se transmite. Duhul Sfânt care conduce Biserica îl conduce și pe fiecare credincios în parte, pentru ca prin puterea darurilor sale să poată mărturisi cu tărie credința.

După predică și reînnoirea făgăduințelor, a urmat impunerea mâinilor episcopului și a preoților prezenți asupra candidaților la primirea Mirului, pentru ca mai apoi fiecare să primească ungerea cu sfânta Crismă.

La finalul Sfintei Liturghii un reprezentat al noilor miruiți a adus mulțumiri celor prezenți și celor care au contribuit la creșterea lor și la organizarea sărbătorii. De asemenea, și părintele paroh, Eduard-Mihai Coșa, i-a mulțumit Preasfințitului pentru că a venit în comunitatea "Fericitul Ieremia" pentru a ne împărți darul Duhului Sfânt și pentru toată grija pastorală avută pentru întreaga dieceză.

Dacă la începutul Sfintei Liturghii Duhul Sfânt și-a făcut simțită prezența prin razele de soare, la final a coborât sub simbolul picăturilor de apă ale ploii.

Îi felicităm pe cei 87 de confirmați cu puterea Duhului Sfânt și avem speranța că inspirați de darurile primite vor reuși să-și trăiască și să-și mărturisească cu mult curaj credința primită în dar.

Câteva impresii

  • "Duminică am primit sacramentul Sfântului Mir, l-am primit pe Duhul Sfânt cu cele șapte daruri ale sale și am trăit un moment unic în viața mea de creștin. Ne-am pregătit mult pentru acest moment prin catehezele care au fost frumoase și interesante. Voi avea mereu în minte primirea sfântului Mir" (Ștefania Iștoc).

  • "După o lungă perioadă de pregătire, duminică, 4 iulie 2021, am primit sacramentul Sfântului Mir administrat de Preasfințitul Iosif. Am trăit Sfânta Liturghie cu multă bucurie și har în suflet. După ce episcopul m-a uns cu sfânta Crismă am simțit un fior care mi-a pătruns în tot corpul, semn că Duhul Sfânt lucra deja în mine. A fost o zi unică pe care nu o voi uita niciodată" (Sebastian Bortoș).

  • "Sărbătoarea Mirului a fost o sărbătoare unică, în care l-am primit pe Duhul Sfânt cu darurile sale. Această confirmare a prezenței Duhului în viața mea a fost un moment important pentru mine și, de aceea, nu o să-l uit niciodată" (Daniel Iștoc).

Pr. Valeriu Balan

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4 iulie: Bacău: Administrarea sacramentului Sfântului Mir în Parohia "Fericitul Ieremia Valahul"


 

lecturi: 1372.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat