Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Papa Francisc: Mesaj video cu ocazia prezentării formei extraordinare a celei de-a X-a Întâlniri Mondiale a Familiilor (2 iulie 2021)

Iubiți frați și surori,

Următoarea Întâlnire Mondială a Familiilor se va ține la Roma în iunie 2022. Tema Întâlnirii va fi Iubirea familială: vocație și cale de sfințenie. După amânarea cu un an, din cauza pandemiei, dorința de a ne revedea este mare.

La întâlnirile precedente, cea mai mare parte a familiilor rămânea acasă și întâlnirea era percepută ca o realitate distantă, urmărită mai mult la televizor sau necunoscută pentru cea mai mare parte a familiilor.

De data aceasta, va avea o formulă inedită: va fi o oportunitate a Providenței pentru a realiza un eveniment mondial capabil să implice toate familiile care vor vrea să se simtă parte a comunității ecleziale.

Întâlnirea va asuma o formă multicentrică și răspândită, favorizând implicarea comunităților diecezane din toată lumea. Roma va fi sediul principal, cu câțiva delegați ai pastorației familiei care vor participa la Festivalul Familiilor, la Congresul Pastoral și la Sfânta Liturghie, care vor fi transmise în toată lumea.

În aceleași zile, fiecare dieceză va putea să fie centru al unei întâlniri locale pentru propriile familii și comunități. În acest mod, toți vor putea participa, chiar și cei care nu vor putea veni la Roma.

De aceea, acolo unde este posibil, invit comunitățile diecezane să programeze inițiative pornind de la tema întâlnirii folosind simbolurile pe care Dieceza de Roma le pregătește. Vă cer să fiți ageri, activi, creativi, pentru a vă organiza cu familiile, în sintonie cu ceea ce se va desfășura la Roma.

Este vorba de o ocazie prețioasă pentru a ne dedica pastorației familiei cu entuziasm: soți, familii și păstori împreună.

Așadar, curaj, dragi păstori și dragi familii, ajutați-vă reciproc pentru a organiza întâlniri în diecezele și în parohiile din toate continentele.

Drum bun spre următoarea Întâlnire Mondială a Familiilor!

Și nu uitați să vă rugați pentru mine. Mulțumesc!

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 718.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat