Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Paris: Prima Sfântă Împărtășanie în comunitatea catolicilor români

Capelania Romano-Catolică Română "Fericitul Vladimir Ghika" din Paris a fost în mare sărbătoare în ziua de duminică, 27 iunie 2021, la Liturghia în limba română de la ora 9.30, în Paris, când patru copii l-au primit pentru prima oară pe Isus în Sfânta Împărtășanie.

După o pregătire intensă timp de mai multe săptămâni, sosise în sfârșit și ziua mult așteptată să primească din darurile sfințite la altar.

Cu o zi înainte s-au putut spovedi pentru prima dată în viața lor. Cu această ocazie, părinții au putut și ei la rândul lor să facă o spovadă bună, dându-le astfel copiilor lor un exemplu înălțător, demn de urmat.

Liturghia a fost prezidată de părintele Richard Escudier, vicar episcopal al Diecezei de Paris și responsabilul capelaniilor (18 la număr) din tot Parisul. În cuvântul introductiv a vorbit despre România: "Aveți o țară frumoasă și bogată în plan spiritual, cu multe mănăstiri și locuri care merită cunoscute". A rămas impresionat de fetițele îmbrăcate toate în rochiță albă, asemănătoare cu îngerii, precum și de unele persoane îmbrăcate special pentru acest eveniment în port național. Părintele capelan, la predică, a amintit de drumul parcurs la ședințele de cateheză și a accentuat darul deosebit care ni-l face Isus înainte de a pleca la Tatăl ceresc, dându-ni-se în Sfânta Împărtășanie ca hrană cerească. A fost amintit ca model al zilelor noastre Fericitul Carlo Acutis, cel care în ziua în care a făcut Prima Sfântă Împărtășanie, la cei 7 anișori ai săi, a decis să participe în fiecare zi la Sfânta Liturghie, dându-și astfel seama de valoarea inestimabilă a acestei taine divine.

Misiunea Capelaniei din Paris și împrejurimi este să ofere hrană spirituală tuturor creștinilor catolici români care muncesc sau învață la Paris și nu numai. În fiecare duminică și sărbători, ei beneficiază de Liturghie în propria limbă, cu obiceiurile specifice țării din care se trag. Iar în cursul săptămânii, Liturghia în românește se face marțea și în prima vineri și sâmbătă din lună.

La Paris, Sfânta Liturghie se celebrează în fiecare duminică și în sărbătorile mari la ora 09.30, iar în cursul săptămânii, marțea la ora 17.30, prima vineri din lună la ora 17.30 și prima sâmbătă din lună la ora 10.30, în Biserica "Sf. Louis en l'Ile" (19 bis rue Saint Louis en l'Ile, 75004-Paris); înainte de Sfânta Liturghie este posibilitate de spovezi. Pagina de facebook a capelaniei este: Comunitatea Romano-Catolică Română Paris (www.facebook.com/misiunea.catolica). Responsabil: pr. Ovidiu Robu (e-mail: ovidiuro@hotmail.com).

Pr. Ovidiu Robu, capelan

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27 iunie: Paris: Prima Sfântă Împărtășanie în comunitatea catolicilor români


 

lecturi: 1203.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat