Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău (Izvoare): Administrarea Mirului

În cadrul Sfintei Liturghii de la ora 10.30, sâmbătă, 26 iunie 2021, în Biserica "Sfântul Francisc de Assisi" din Bacău, PS Iosif Păuleț a conferit sacramentul Sfântului Mir pentru 20 de candidați, membri ai comunității parohiale.

Candidații au început pregătirea pentru acest important eveniment în luna februarie. Cu ajutorul doamnelor profesor au aprofundat învățătura Bisericii cuprinsă în catehism, bucurându-se de atenția și îndrumarea părintelui paroh, Lucian Adam.

În ultimele două săptămâni, candidații au participat aproape zilnic la catehezele pentru Sfântul Mir. Totodată, s-au străduit să pregătească atent celebrarea, cântările, citirea lecturilor. Vineri, 25 iunie, începând cu ora 16.30, copiii, părinții și nașii s-au spovedit, pentru a se dispune cum se cuvine pentru marea sărbătoare.

La ora 10.10, părintele paroh, candidații la Sfântul Mir, comunitatea parohială și preoții oaspeți l-au întâmpinat pe PS Iosif Păuleț cu aplauze călduroase, cu pâine și sare.

Liturghia solemnă a administrării Sfântului Mir a început cu procesiunea din fața casei parohiale către Biserica "Sfântul Francisc". Aici, episcopul, părintele paroh și preoții oaspeți, alături de un mare număr de credincioși, prieteni, rude, părinți și nași, i-au însoțit pe adolescenții și tinerii care așteptau darul Duhului Sfânt. Aceștia au fost implicați într-un mod deosebit în desfășurarea celebrării: au intonat cântările bisericești, au citit lecturile și invocațiile rugăciunilor, au adus darurile la altar, și-au reînnoit făgăduințele de la Botez cu lumânări aprinse în mână.

La predică, PS Iosif a evidențiat cât de important este Duhul Sfânt pentru creștini și cât de necesare sunt darurile sale pentru viața de credință.

În cadrul Sfintei Liturghii solemne, întreaga comunitate a simțit suflul puternic și luminos al Duhului Sfânt, care ne-a binecuvântat cu darul său îmbelșugat. A fost ca la Rusalii, o bucurie spirituală fără margini și o armonie desăvârșită a sărbătorii.

La sfârșitul celebrării s-a făcut tradiționala fotografie de grup cu Preasfințitul și sărbătoriții și au fost ridicați spre cer trei porumbei.

Mulțumim corului, binefăcătorilor, voluntarilor și tuturor celor care s-au implicat ca această sărbătoare minunată din viața noastră să fie cât mai frumoasă!

Candidații la Sfântul Mir

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26 iunie: Bacău: Administrarea Mirului în Parohia "Sfântul Francisc de Assisi" (Izvoare)


 

lecturi: 1408.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat