Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIA?A DIECEZEI 

Nisiporești: Voluntar la Centrul de zi pentru copii cu dizabilități "Effata"

Prezentă din anul 2007 la Nisiporești, Congregația "Compania Maicii Domnului" gestionează Centrul de zi pentru copii cu dizabilități "Effata", înființat în această localitate în anul 2008. De cei zece copii beneficiari ai centrului, alături de surorile congregației, se ocupă și mai mulți voluntari. "Îi încurajez pe tineri și adolescenți să se implice în activitățile de voluntariat și să ofere din timpul lor liber, deoarece pot câștiga atât de multe", spune Briana Pal, unul dintre voluntarii centrului.

"Mi-am început activitatea în Congregația «Compania Maicii Domnului» la Centrul de zi «Effata» în anul 2016, participând, copil fiind, la cursurile de chitară și la celelalte programe desfășurate cu copii.

Cu timpul, am devenit voluntară și am început să mă implic la diferite activități în cadrul centrului. Am avut ocazia să interacționez cu copiii, ajutând acolo unde a fost nevoie. Aceasta experiența m-a ajutat foarte mult, deoarece de atunci mă simt mult mai apropiată de copii și am descoperit că am multe de dăruit.

Am simțit că Dumnezeu a pus în mine talente pe care eu la rândul meu pot să le ofer altora. Acum pot să împărtășesc altor copii cunoștințele, experiențe și tot ce am primit de la surori și de la ceilalți angajați care lucrează în centru.

Prin voluntariatul pe care îl fac în activitățile cu copiii am învățat foarte multe: să fiu mai responsabilă, empatică cu cei din jurul meu și mai altruistă, să fiu deschisă ideilor noi și să lucrez în echipă.

Îi încurajez pe tineri și adolescenți să se implice în activitățile de voluntariat și să ofere din timpul lor liber, deoarece pot câștiga atât de multe", este îndemnul cu care își încheie mărturia Briana Pal.

În cadrul Centrului de zi pentru copii cu dizabilități "Effata" sunt înscriși 10 copii cu dizabilități, care beneficiază de serviciile educative non-formale, servicii de consiliere psiho-socială, logopedie, kinetoterapie, servicii recreative și de socializare, servicii religioase etc.

Centrul dispune de personal multidisciplinar specializat: psiholog, asistent social, educatori, kinetoterapeut și asistență religioasă.

Centru are 16 voluntari care se implică în diferite activități.

Specialiștii centrului organizează pentru părinții copiilor cursuri de informare, orientare și formare cuprinzând diferite teme cu privire la creșterea și educarea copilului. De asemenea, și părinții copiilor beneficiază de consiliere psiho-socială și asistență religioasă.

Totodată, menționăm că congregația organizează activități de recreere și socializare pentru copiii din comunitate: lecții de chitară, dans popular, atelier de creație, engleză, jocuri.

Finanțarea cheltuielilor se asigură, în condițiile legii, din donații, sponsorizări sau alte contribuții din partea persoanelor fizice ori juridice.

Cine vrea să susțină financiar activitățile desfășurate de Congregația "Compania Maicii Domnului" o poate face prin donații și sponsorizări în cont bancar: IBAN RO83RNCB0198100759930001 (deschis la BCR).

Centrul este coordonat de Emilia Ciobanu (tel. 0767.309.316). Pentru contact, este disponibilă adresa de e-mail: cmd.effata@gmail.com și pagina de Facebook: www.facebook.com/compania.maiciidomnului.

Congregația "Compania Maicii Domnului" a fost fondată în Italia, la Verona, de Fericitul Antonio Provolo în 1841. Din anul 2006 este prezentă în România, are sediul în satul Nisiporești, comuna Botești, județul Neamț, și este recunoscută ca persoană juridică în baza codului de înregistrare fiscală CIF 22323436.

Congregația "Compania Maicii Domnului" este autorizată să acorde servicii sociale, cod serviciu social 8891CZ-C-III, acreditat conform certificatului de acreditare seria AF, nr. 003271 și licențiat conform licenței de funcționare seria LF, nr. 000413.

Emilia Ciobanu

* * *

Din arhiva ercis.ro:

Nisiporești: Spectacol dedicat mamei la Congregația "Compania Maicii Domnului" (5 martie 2020)

Nisiporești: Voluntariat în slujirea aproapelui (17-19 iunie 2019)

Nisiporești: PS Petru Gherghel la surorile din Compania Maicii Domnului (6 septembrie 2015)


 

lecturi: 1760.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat