Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Liturghie de mulțumire pentru cei 25 ani de preoție ai promoției 1996

Promoția de preoți a anului 1996 a celebrat o Sfântă Liturghie de mulțumire în Catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași, miercuri, 16 iunie 2021. Liturghia a fost prezidată de PS Iosif Păuleț. A participat și PS Petru Gherghel, episcop emerit.

Miercuri, 16 iunie 2021, am celebrat împreună cu colegii de generație din Seminar și cu episcopii noștri o Liturghie de mulțumire pentru cei 25 ani care au trecut de la hirotonirea sacerdotală.

Părintele decan de Iași, Paul Budău, a transmis mulțumirile cuvenite episcopului Iosif Păuleț, dar și episcopului emerit, Petru Gherghel care ne-a hirotonit, a prezentat colegii prezenți în altar, precum și pe cei plecați peste hotare, îndemnând pe credincioși să se roage în continuare pentru noi.

La cuvântul de învățătură am amintit de emoțiile din ziua hirotonirii și de apostolatul variat pe care l-am avut fiecare dintre noi în diverse parohii, harul primit în ziua hirotonirii ajutându-ne să ne adaptăm la realitățile întâlnite. În fiecare an reînnoim zelul apostolic, în Joia Sfântă, alături de păstorul diecezei noastre, dar jubileul de argint e o provocare mai mare pentru fiecare. Cu Apostolul Paul putem spune și fiecare dintre noi: "Vai mie dacă nu vestesc evanghelia". Am avut multe de învățat de la parohii noștri, dar și de la diferiți preoți pe care i-am întâlnit în timpul studiilor sau în ultimii 25 ani.

Mulțumim Domnului pentru harurile oferite și pentru tot ce a realizat prin apostolatul nostru.

Miercuri seara ne-am cazat la casa preoților în vârstă de la Bârnova, iar joi, 17 iunie, după ce am celebrat Sfânta Liturghie în capela acestei case a Bisericii, am continuat cu un prânz împreună în aer liber, lângă un lac din apropiere. Mulțumim gazdelor și celor care s-au implicat pentru buna organizare a acestei întâlniri jubiliare.

Vineri, 18 iunie, după Liturghia de dimineață și micul dejun, am vizitat această casă, construită cu ajutorul mai multor binefăcători de peste hotare și ne-am bucurat să putem conversa cu preoții pensionari care locuiesc deja acolo. Mulțumim Domnului pentru acest așezământ în care se poate retrage, la încheierea activității pastorale, orice preot din Dieceza de Iași, dar și din alte dieceze, în măsura locurilor disponibile.

Vă invităm să vă rugați, în continuare, pentru statornicia în bine și pentru un apostolat rodnic, atât pentru preoții din țară, cât și pentru cei de peste hotare.

"Comoara aceasta o purtăm în niște vase de lut, pentru ca această putere nemaipomenită să fie de la Dumnezeu, și nu de la noi" (2Cor 4,7).

Pr. Iosif Dămătăr

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto:

- 16 iunie: Iași: Liturghie de mulțumire pentru cei 25 ani de preoție ai promoției 1996. Foto: Andreea Dima / ERCIS Media

- 16 iunie: Iași: Liturghie de mulțumire pentru cei 25 ani de preoție ai promoției 1996. Foto: Pr. Iosif Dămătăr

* * *

Înregistrarea video a transmisiunii în direct a acestei Liturghii:


 

lecturi: 4204.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat