Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Ladispoli (Italia): Prima Sfântă Împărtășanie în comunitatea catolică română

În Biserica "San Giovanni Battista" din Ladispoli, duminică, 13 iunie 2021, în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 9.30, celebrată de pr. Ionuț-Eremia Imbrișcă, 13 copii l-au primit pentru prima dată pe Isus prezent în Sfânta Împărtășanie. Au concelebrat pr. Isidor Mîrț, parohul comunității, pr. Cristian Bîrnat, pr. Leonard Farcaș, și doi preoți originari din Kenya, pr. Emanuele Galghideli și pr. Francisc Mirghichan.

Momentele de cateheză și participarea la sacramentul Spovezii i-au pregătit pe copii să devină mai conștienți de primirea sacramentului Sfintei Împărtășanii.

Sfânta Liturghie a început printr-o procesiune solemnă, iar copiii îmbrăcați în haine de sărbătoare au prezentat înaintea altarului un crin, simbol al purității inimii lor.

După lecturile și psalmul proclamate de copiii de la prima Sfânta Împărtășanie, părintele Leonard Farcaș, în cuvântul de învățătură, i-a îndemnat pe copii să devină o floare de crin care poate "oxigena" iubirea lui Dumnezeu prin sacramentul Sfintei Spovezi și al Sfintei Împărtășanii. De asemenea, părintele i-a îndemnat pe părinți să-i ajute pe copii să rămână aproape de Sfânta Liturghie duminicală, pentru ca odraslele lor să se poată hrăni din sfintele sacramente, care îi ajută să transmită parfumul iubirii lui Dumnezeu.

Momentul cel mai emoționant pentru copii a fost când părintele paroh, Isidor Mîrț, le-a încredințat pentru prima adevăratul trup și sânge a lui Isus Cristos.

Având în vedere că această zi a coincis cu comemorarea Sfântului Anton de Padova, celebrarea s-a încheiat cu binecuvântarea copiilor, a crinilor și a tuturor participanților la Sfânta Liturghie, pentru ca marele făcător de minuni să reverse asupra credincioșilor binecuvântare cerească.

La finalul acestei celebrări, doi copii au mulțumit bunului Dumnezeu pentru darul primit, pentru ca apoi mulțumirea lor să se îndrepte spre toți aceea care s-au implicat pentru pregătirea acestei sărbători.

Părintele Isidor Mîrț i-a felicitat pe cei 13 copii și le-a mulțumit tuturor preoților, cateheților, corului și întregii comunități care s-au implicat pentru organizarea acestei sărbători deosebite.

Mulțumim preabunului Dumnezeu și mijlocirii Sfântului Anton de Padova pentru toate harurile primite!

Tatiana Anghel,
catehet

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13 iunie: Ladispoli (Italia): Prima Sfântă Împărtășanie în comunitatea catolică română


 

lecturi: 968.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat