Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Târgu Trotuș: Zile de misiuni, zile dedicate familiei și Euharistiei

În perioada 3-6 iunie 2021, în Parohia Târgu Trotuș, la propunerea preoților din parohie, ca pregătire pentru hramul comunității, au avut loc misiuni populare, zile dedicate Euharistiei, familiei, Sfântului Iosif, speranței creștine și documentului Amoris laetitia, zile coordonate de către pr. Felician Tiba, directorul Oficiului pentru Pastorația Familiei.

Momentul sărbătoresc pentru parohia noastră a debutat joi dimineața, 3 iunie, la Liturghia de la ora 9.00, cu tema: "Familia în planul lui Dumnezeu". Avea să fie prima dintre cele șase teme propuse, două în aceeași zi și câte una până duminică, teme care au vizat pe rând relația familiei cu Dumnezeu, cu Euharistia și cu ea însăși.

În toate aceste zile, părintele ne-a vorbit deschis despre planul pe care Dumnezeu l-a avut cu familia încă de la începutul creației, despre dificultățile apărute între bărbat și femeie, dar și în întreaga creației, din cauza păcatului strămoșesc, despre "comoara" care este familia în general și despre rolul ei de neegalat și de neînlocuit în creație.

Pe parcurs au avut loc și întâlniri speciale: cu tinerii, dar și cu o mare parte a credincioșilor din cele două filiale, Glodosu și Caraclău.

Temele propuse s-au încheiat odată cu celebrarea hramului din ziua de duminică, "Trupul și Sângele Domnului", la care au participat preoți din sat, preoți franciscani oaspeți și preoții din împrejurimi.

"Binecuvântarea lui Dumnezeu - spunea părintele Felician - vine acolo unde omul este deschis să o primească. Nu ajunge iubirea plină de tandrețe de dinainte de căsătorie pentru ca soții să fie fericiți, ci, urmând Amoris laetitia, mai ales capitolul IX, soții sunt invitați să continue să progreseze în apropierea lor reciprocă, tocmai pentru a-și da spațiul necesar reciproc. Nu vă temeți să iubiți, pentru că a iubi înseamnă a-l da celuilalt pe Dumnezeu!", ne-a încurajat părintele, citând foarte des din documentele Magisteriului Bisericii.

La capătul acestei frumoase experiențe, comunitatea din Târgu Trotuș și din cele două filiale, familiile participante, au înțeles că depinde doar de noi "să ne fie bine".

Mulțumim preoților din parohie care au avut ideea de a propune aceste zile, mulțumim pentru momentele profunde de adorație din seara premergătoare hramului, mulțumiri și părintelui Felician pentru simplitatea prezentării și mulțumiri episcopului care încurajează astfel de zile.

Loredana Tomaș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3-6 iunie: Târgu Trotuș: Zile de misiuni, zile dedicate familiei și Euharistiei


 

lecturi: 1037.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat