Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Cesano: Prima Sfânta Împărtășanie comunitatea românilor catolici

Sâmbătă, 29 mai 2021, în comunitatea de români catolici din Cesano, 10 copii l-au primit pentru prima dată pe Isus Cristos, prezent în sacramentul Sfintei Împărtășanii.

Alături de educația creștină primită în familie, acești copii au continuat pregătirea lor catehetică pentru a-l cunoaște mai bine pe Isus Cristos, care le-a îmbogățit viața.

Sosind ziua mult așteptată, copiii îmbrăcați asemenea unor îngerași purtând un crin în mână pentru a-l prezenta la altarul Domnului, au participat cu emoție la Sfânta Liturghie, celebrată de Monseniorul Anton Lucaci.

În cuvântul de învățătură, părintele Leonard Farcaș le-a transmis copiilor prin imagini și cuvinte simple că Biserica, asemenea unei corăbii, se îndreaptă spre țara unde locuiește Dumnezeu. Pentru a face față acestei călătorii, avem nevoie de hrana cuvântului și a Sfintei Euharistii. Această hrană o putem primi în mod gratuit, de aceea nu trebuie să ne mulțumim cu ceea ne umple stomacul, dar ne golește sufletul.

Momentul cel mai emoționant al acestei sărbători a fost când părintele paroh, Isidor Mîrț, le-a încredințat pentru prima adevăratul trup și sânge a lui Isus Cristos, hrana sufletelor noastre.

La finalul acestei celebrări, doi copii au mulțumit bunului Dumnezeu pentru darul primit, pentru ca apoi mulțumirea lor să se îndrepte spre toți aceea care s-au implicat pentru pregătirea acestei sărbători.

Părintele Isidor Mîrț, în calitate de paroh al acestei comunități, i-a felicitat pe cei 10 copii și familiile lor, invitându-i să-l primească cât mai des pe Isus Cristos, care îi așteaptă în fiecare duminică să participe la Sfânta Liturghie.

O mulțumire deosebită a fost adresată corului pregătit de părintele Cristian Bîrnat, precum și catehetei care cu multă răbdare și iubire i-a pregătit pe copii. De asemenea, părintele paroh a dorit să mulțumească tuturor preoților care prin prezența lor au adus bucurie în sufletele oamenilor, mai ales că au fost disponibili pentru a-i ajuta pe oameni să se împace cu Dumnezeu prin sacramentul Sfintei Spovezi.

Întreaga celebrare s-a încheiat cu invitația Monseniorului Anton Lucaci de a ne ruga Sfintei Fecioare Maria, pentru cei 10 copii care au trăit cea mai frumoasă zi din viața lor.

Cristina Bogatu,
catehetă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29 mai: Cesano: Prima Sfânta Împărtășanie comunitatea românilor catolici


 

lecturi: 1348.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat