Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Huși: Prima Sfântă Împărtășanie

Ziua de duminică, din data de 30 mai 2021, rămâne în sufletele a 33 de candidați din Parohia "Sfântul Anton" din Huși ca fiind ziua în care au primit pentru prima oară, cu o deosebită emoție și un entuziasm desăvârșit, jertfa Mântuitorului reprezentată de sfântul sacrament al Euharistiei.

Pregătirile pentru vastul eveniment au început în urmă cu câteva luni, timp în care copiii au parcurs drumul spiritual spre cunoașterea și înțelegerea divinității, a Sfintei Treimi, a Bisericii și nu în ultimul rând, au ajuns să îl cunoască cu adevărat pe Isus Cristos și să înțeleagă profunzimea sfintei jertfe a Mântuitorului.

Pe această cale ei au fost binecuvântați cu ajutor și îndrumare din partea părintelui vicar, Gabriel Iulian Cocianga, care pe parcursul pregătirii acestei sărbători a dat dovadă de o adevărată implicare și devotament nemărginit.

Un amalgam de sentimente s-a resimțit în special în săptămâna de dinaintea marelui moment, iar nerăbdarea întâlnirii cu Isus înflorea în inimile copiilor, ale părinților și ale îndrumătorilor din ce în ce mai tare, cu fiecare clipă care trecea subit.

Timpul a trecut nemilos de repede și iată-ne deja ajunși la cea dintâi provocare din viața euharistică a copiilor când pentru prima data s-au apropiat de scaunul de spovadă, cu o oarecare sfială și cu evlavie, pregătiți pentru a lăsa în urmă orice abatere care i-ar putea desparte de împăcarea deplină cu Dumnezeu.

Momentul crucial a fost însă ziua de duminică. Întreaga Biserică răsuna de vocile credincioșilor, iar comunitatea creștină radia de veselie, căci data de 30 mai 2021 a reprezentat o dublă bucurie pentru parohia noastră întrucât odată cu celebrarea Primei Sfinte Împărtășanii, Biserica a sărbătorit și solemnitatea Preasfintei Treimi!

Sfânta Liturghie a căpătat o încărcătură spirituală extraordinară iar cuvintele părintelui vicar, atribuite copiilor în timpul predicii, a atins inimile credincioșilor reamintind fiecăruia dintre cei prezenți, importanța Sfintei Euharistii. Citez: "Viața unui creștin, dragi copii, poate fi asemănată foarte ușor cu un elicopter. Nu credeți acest lucru? Ei bine, pentru a se putea înălța, elicopterul are nevoie de o elice, iar, pentru ca elicea să se învârtă, ea are nevoie de combustibil. Astfel, în viața creștinului, elicea este credința sa, iar combustibilul este trupul lui Cristos sub chipul pâinii și al vinului!"

O adevărată jovialitate se citea pe buzele copiilor și ale părinților, momentul primirii Domnului fiind încoronat de lacrimile de fericire a celor mai mulți dintre participanții la sfintele taine.

Acum, la încheiere, urăm un sincer "Felicitări!" celor 33 de copii care și-au reînsușit cu toată ființa statutul de creștini! Fie ca Domnul să-i călăuzească mereu spre a nu se îndepărta niciodată de căile sale!

Felicitări întregii comunități pentru sprijinul acordat și, nu în ultimul rând, o cinste specială li se atribuie celor care s-au preocupat într-un mod deosebit de organizarea și de buna funcționare a manifestării! Domnul să îi răsplătească înzecit.

Sabina Andoroi

Mai multe fotografii au fost publicate pe pagina de Facebook a Parohiei "Sfântul Anton" din Huși


 

lecturi: 1180.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat