Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Prima Sfânta Împărtășanie în Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus"

Duminică, 30 mai 2021, în Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași, 27 de candidați au avut marea bucurie de a-l primi pentru prima oară în inima lor pe Isus prezent în sacramentul Sfintei Euharistii.

După o lungă perioadă de pregătire, în ciuda pandemiei, aceștia au reușit să-și însușească cu succes tainele credinței creștine, ajutați fiind de cei patru animatori dornici de a le împărtăși secretele prieteniei cu Isus, dar și de cei doi preoți vicari și sora Tereza. Cu o zi înainte au pășit plini de emoție și cu nerăbdare pentru prima dată în scaunul de spovadă, unde au trăit pe deplin milostivirea și iertarea lui Dumnezeu.

Iar acum, pregătiți pentru a primi cel de-al treilea sacrament în viața lor, Sfânta Euharistie, și așezați pe scăunelele special pregătite, frumoși fiind atât în interior, cât și în exterior, așteptau cu nerăbdare începerea Liturghiei celebrate de părintele paroh Petru Sescu.

În cuvântul de învățătură părintele paroh le-a spus că Isus din tabernacol îi privește bucuros deoarece au răspuns impecabil la întrebările adresate. De asemenea, a urmat explicarea lecturilor care ne vorbesc despre misterul Sfintei Treimi.

"Unde s-a mai pomenit vreodată ca un Dumnezeu atât de mare să vă cheme pe fiecare prin Botez, devenind astfel copiii lui, iar mai apoi, astăzi, să-l primiți prin taina Sfintei Împărtășanii?!?", acesta fiind motoul zilei". De asemenea, au fost îndemnați să se mândrească că sunt copiii Domnului, iar astăzi să se bucure alături de părinți, prieteni și rude în casa lui, pentru că au un motiv destul de important: primirea lui Isus pentru prima dată în suflet.

Apoi, a urmat mult așteptatul moment al primirii Sfintei Împărtășanii. Candidații s-au așezat în rând, nerăbdători să primească adevăratul trup și sânge a lui Isus Cristos.

La sfârșit un reprezentant al copiilor a mulțumit tuturor persoanelor care au ajutat la pregătirea acestei frumoase sărbători, iar după Sfânta Liturghie au primit cadouri și un mic dar ca să-și poată aminti peste ani de această frumoasă sărbătoare.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru marele dar al Sfintei Euharistii pe care ni-l dăruiește tuturor, implorăm binecuvântarea lui asupra copiilor, care începând de astăzi, vor fi mai aproape de Isus, prietenul lor.

Mirela Teodora Petrovici

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 mai: Iași: Prima Sfânta Împărtășanie în Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus"


 

lecturi: 2302.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat