Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Adjudeni: Zile de har

În perioada 22-24 mai 2021, comunitatea parohială din Adjudeni a trăit zile pline de har și de rugăciune în așteptarea Duhului Sfânt.

În seara zilei de 22 mai, întreaga comunitate s-a adunat în biserică pentru veghea de rugăciune în cinstea Duhului Sfânt. Acest moment de rugăciune a fost condus de către părintele Emil-Daniel Gașpar, având alături și alți preoți din parohie.

Bucuria Sărbătorii Rusaliilor a culminat cu ziua de duminică, atunci când la ora 11.00 s-a celebrat Sfânta Liturghie solemnă a hramului, prezidată de părintele decan, Sebastian Bilboc.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către părintele Cristinel Gal, care a vorbit despre rolul Duhului Sfânt în istoria creștinismului, evidențiind, în cadrul omiliei, și rolul proeminent al părintelui Adămuț în construirea bisericii mărețe din Adjudeni, aflată sub patronajul Duhului Sfânt.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh i-a mulțumit bunului Dumnezeu pentru harurile revărsate în inimile tuturor, pentru prezența preoților oaspeți, care au intensificat frumusețea sărbătorii, dar și corului care, prin cântările angelice, ne-au învăluit sufletele de atmosfera divină a cerului.

În a doua zi a hramului, 24 mai, la celebrarea euharistică de la ora 11.00, credincioșii din Adjudeni au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Preasfințitul Iosif Păuleț. În cadrul Sfintei Liturghii, alături de păstorul diecezei, a participat cu entuziasm la sărbătoarea comunității din Adjudeni și un număr mare de preoți oaspeți.

La începutul celebrării, părintele paroh, Toma Encuță, l-a salutat, în numele poporului creștin din Adjudeni, pe episcopul Iosif. În cadrul omiliei, Preasfințitul a vorbit despre puterea pe care Duhul Sfânt ne-o oferă pentru ca să vestim cuvântul Domnului, într-o lume rănită de păcat și de frică.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, părintele paroh a ținut să mulțumească tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestei sărbători, dar și celor care au participat, aducând o deosebită mulțumire Preasfințitului Iosif, pentru că a binevoit să se alăture bucuriei întregii comunități.

Celebrarea s-a încheiat cu gândul de mulțumire și de apreciere al Preasfințitului Iosif, împărțindu-ne tuturor binecuvântarea lui Dumnezeu, cu ocazia solemnității Rusaliilor.

Pr. Vlad-Adrian Lorenț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22-24 mai: Adjudeni: Zile de har


 

lecturi: 2560.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat