Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Primiție și mulțumire pentru un nou slujitor în via Domnului

Duminică, 16 mai 2021, la ora 16.00, în Bazilica "San Vitale" din Roma, părintele George Marius Bogdan a celebrat prima Sfântă Liturghie în comunitatea de români.

Originar din Măgura, lângă Mărgineni (Bacău), George a fost consacrat preot pentru poporul Diecezei de Roma de către Papa Francisc în Bazilica "Sfântul Petru" în Duminica Bunului Păstor. S-a născut într-o familie de emigranți români care, din dorința de a asigura un viitor bun copiilor lor, a fost nevoită să se despartă de cei dragi, și astfel s-a stabilit în Cetatea Eternă.

Vizibil emoționat de momentul trăit, părintele a fost încurajat la altar de confrații întru preoție, iar din bănci de zeci de credincioși care au înălțat rugăciuni de mulțumire lui Dumnezeu pentru că a ales un tânăr din Moldova care să vestească evanghelia la toată făptura (cf. Mc 16,15).

La predică, părintele Isidor Iacovici a evidențiat vocația și imaginea preotului pentru lumea de astăzi. Este un om ales de Dumnezeu pentru a împărți sacramentele și, fiind conștient de limitele naturii sale, zi de zi trebuie să se apropie de darul de a fi "un alt Cristos". Sfânta Preoție nu este ușoară, pentru că este un drum cu urcușuri și coborâșuri, dar autorul chemării nu-și abandonează niciodată alesul. Doar fiind conștient de acest DA total pentru el, preotul vă rămâne pe drumul ales indiferent de obstacolele întâlnite, iar pentru turma încredințată va fi lumină și sare.

La final, părintele George a mulțumit familiei pentru darul vieți și al credinței, preoților prezenți, dar și comunității pentru bunătatea arătată față de el. La rândul ei, comunitatea i-a urat să aibă parte de o preoție asemenea unui buchet de crini și mereu cu Maica Domnului, prin ornatul dăruit în semn de prețuire. Sfânta Liturghie s-a încheiat cu primirea binecuvântării de preot nou sfințit.

Pr. Emilian Jitaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16 mai: Roma: Primiție și mulțumire pentru un nou slujitor în via Domnului


 

lecturi: 1650.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat