Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Hramul Sanctuarului "Fericitul Ieremia"

Sărbătoarea de la Sanctuarul "Fericitul Ieremia Valahul" din Onești, 8 mai 2021, a început cu o Liturghie solemnă prezidată de Excelența Sa Iosif Pauleț, la ora 10.30. Liturghia a fost introdusă de salutul fr. Leon Budău, custodele Fraților Minori Capucini, care a mulțumit tuturor pentru prezență. Această celebrare a fost transmisă în direct de ERCIS Media și ERCIS FM.

În predica sa, pr. Alois Moraru a amintit de sfințenia fratelui Ieremia plecând de la întrebarea: De ce este sfânt, de ce este cinstit de noi? În primul rând, chiar fratele Ieremia și-a dorit să fie sfânt, a avut sădită în inimă dorința de sfințenie, mai ales după dialogul cu mama sa, pentru că ea i-a povestit de "sfinții" care se află în Italia. Apoi, Ieremia a fost un bun slujitor, a slujit din iubire, ceea ce l-a dus la sfințenie. În al doilea rând, oamenii l-au considerat sfânt, cei care a trăit în cursul vieții lui mărturisind, la moartea fericitului, că "a murit sfântul". Ieremia a dorit să fie sfânt, a trăit o viață eroică și, într-adevăr, a avut dorința aceasta de sfințenie.

Liturghia de mulțumire celebrată la seara, la ora 18.30, a fost prezidată de fr. Leon Budău, custodele Fraților Minori Capucini din România, împreună cu confrații custodiei. În predica sa, fr. Leon a subliniat două perspective care pot caracteriza viața Fericitului Ieremia: "Mergi și fă tu la fel". Îngrijirea față de aproapele și intrarea în contact cu apropiații au avut pentru Ieremia și chiar pentru cei bolnavi o învățătura profundă de sfințenie. Ieremia a fost aproapele celui care avea nevoie. Ieremia a pus în aplicare așa cum zicea cineva: "În mănăstire avem pâine, sacramente și cruce". Ieremia, prin modul său de trăire, a dorit să aibă sprijin din partea fraților și apropiaților săi, ceea ce a și obținut pentru a trăi viața de sfințenie.

Fericitul Ieremia să ne ajute ca mijlocitor și ca bun exemplu de sfințenie să fie pentru noi model de urmat.

Fr. Valentin Iosif David, OFMCap.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 mai: Onești: Hramul Sanctuarului "Fericitul Ieremia"

* * *

Liturghia prezidată de PS Iosif Păuleț a fost transmisă în direct de ERCIS Media și ERCIS FM:


 

lecturi: 793.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat