Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Luizi-Călugăra: O zi a tineretului diferită

Mii de tineri romano-catolici din zona Moldovei au sărbătorit Ziua Tineretului la nivel diecezan sâmbătă, 1 mai 2021. Anul acesta a fost diferit, activitățile desfășurându-se conform normelor de prevenire a răspândirii noului Coronavirus. Cu toate acestea, virusul nu i-a împiedicat pe tineri să se bucure de activitățile organizate în propriile parohii. De Ziua Tineretului s-au bucurat și tinerii din comuna Luizi-Călugăra, județul Bacău.

Aceștia au avut parte atât de momente de destindere, cât și de rugăciune. Programul a început cu rugăciunea de deschidere, urmată de salutul părintelui paroh, Iosif Beșleagă. De asemenea, tinerii au urmărit și mesajul video al pr. Felix Roca, responsabil cu Oficiul pentru Pastorația Tineretului.

"Mulțumim Domnului că anul acesta vă puteți întâlni în comunitățile, în parohiile voastre. Am auzit de la o tânără că fiecare zi a tineretului este o poveste. Vă invit pe fiecare dintre voi să conturați această poveste, să faceți parte din această poveste, punând în slujba tuturor ceea ce este bun și frumos în viața voastră și în felul acesta în comunitatea voastră, în parohia voastră să împărtășiți unii altora, unii cu ceilalți, lucrarea minunată a lui Dumnezeu în fiecare dintre noi."

Alături de tineri a fost și Preasfințitul Iosif Păuleț, care a transmis un mesaj video prin care i-a îndemnat pe aceștia să se ridice din nepăsarea față de Isus Cristos și față de credință.

"Vă îndemn să participați la Ziua Tineretului din parohia voastră și împreună cu toți tinerii din propria comunitate să mărturisiți cât de frumos este să îl urmați pe Isus Cristos! Să nu fiți simpli spectatori, ci să vă implicați astfel încât această zi să fie spre creșterea tuturor. Iar această mărturie să nu se mărginească doar la această zi, ci în orice moment să vă ridicați și să îl preamăriți pe Cristos."

Tema aceste zile reprezintă cuvintele pe care Isus le-a adresat Sfântului Paul: "Ridică-te! Te constitui martor al celor care le-ai văzut".

După Sfânta Liturghie, tinerii au participat la provocarea lansată de pr. Clement Tălin, și anume aceea de a pleca în misiune prin satul natal. Aproximativ 60 de tineri au plecat timp de oră prin sat cu scopul de a se ruga împreună cu familiile din comunitate pentru îndepărtarea pandemiei.

La sfârșitul programului, cu toții l-au preamărit pe Dumnezeu pentru momentele frumoase pe care le-au trăit și s-au întors la casele lor cu gândul de a împărtăși și celorlalți experiența trăită în această zi.

Mariana Farauanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 1 mai: Luizi-Călugăra: O zi a tineretului diferită


 

lecturi: 2294.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat