Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Kolping: Cozonaci și ouă roșii pentru oamenii străzii

O acțiune foarte frumoasă și de suflet am desfășurat împreună cu tinerii voluntari ai Centrului Educațional Kolping din Oituz în Vinerea Mare a Paștelui ortodox, 30 aprilie 2021.

Dacă anul trecut în 2020, am oferit 100 de cozonaci personalului medical din Onești care luptau în prima linie în combaterea pandemiei, anul acesta am ales să oferim cozonaci oamenilor străzii din București. Centrul de zi "Sfântul Francisc de Assisi" care aparține Primăriei Capitalei primește zilnic oamenii străzii, oferindu-le posibilitatea să facă un duș, să își schimbe hainele, să mănânce masa de prânz, să participe la diferite ateliere; apoi, din păcate, ei sunt nevoiți să se întoarcă înapoi în stradă. Am reușit să oferim cozonaci și la centrul "Supa comunitară" și la un adăpost pentru femeile abuzate.

Această acțiune caritabilă a fost posibilă cu sprijinul tinerilor voluntari Kolping, al părinților copiilor de la Kolping și al altor donatori care au răspuns cu bucurie invitației noastre. Dacă la început noi ne-am propus să colectăm 50 de cozonaci, la final am avut 150 de cozonaci, lucru care ne-a bucurat și responsabilizat.

Deplasarea la București a fost și un prilej pentru tinerii voluntari de a se întâlni cu Înaltpreasfințitul Aurel Percă, arhiepiscop romano-catolic de București, căruia i-am povestit despre această acțiune, dar și despre munca noastră de la Oituz.

Pentru o parte dintre tinerii voluntari a fost și prima vizită în București, de aceea am profitat de această ocazie pentru a vizita câteva obiective turistice din capitala noastră.

Mulțumim mult voluntarilor, părinților de la Kolping și tuturor donatorilor pentru sprijinul acordat. Mulțumim și fraților capucini din Onești care ne-au ajutat cu un microbuz pentru a realiza transportul până la București, personalului din Centrul "Sfântul Francisc de Assisi" și în mod special domnului Radu Cata pentru invitația de a ajuta acești oameni.

Hristos a înviat!

Corneliu Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 aprilie: Kolping: Cozonaci și ouă roșii pentru oamenii străzii


 

lecturi: 341.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat