Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Huși-Corni: Jubileu la 125 de ani de la înființarea Provinciei Franciscane

Duminică, 25 aprilie 2021, comunitatea "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din Huși-Corni alături de preoții parohiei, dar și preoți invitați, au sărbătorit jubileul de 125 de ani de la înființarea canonică a Provinciei "Sfântul Iosif" din România. Celebrarea oficială a avut loc în cadrul Liturghiei solemne prezidate de pr. Gheorghe-Damian Pătrașcu, ministru provincial, având alături pe părintele Paul Budău, decan de Iași, înconjurați de un număr mare de credincioși.

La începutul solemnității, pr. Petru Olariu, parohul comunității, i-a amintit pe câțiva dintre păstorii care au slujit în parohia noastră, unii chiar cu prețul vieții oferindu-ne calea adevărată către mântuire.

În cuvântul de învățătură, părintele provincial a ținut să mulțumească Domnului pentru toate harurile pe care le-a revărsat asupra Provinciei Franciscane din România, în special asupra comunității din Huși, haruri manifestate prin zelul misionarilor care au ajuns din Italia pe teritoriile noastre. Aceștia au avut de înfruntat ereticii din acea vreme, mai ales pe husiții care-l denigrau pe Sfântul Părinte în fața strămoșilor noștri. Astfel, s-a adus un omagiu acelor frați iluștri care au activat în decursul timpul în comunitatea din Huși și care, prin mărturia, strădania și viața lor, au fost un exemplu de trăire a credinței pentru fiecare dintre noi. Printre aceștia au fost amintiți: pr. Iosif Simon, paroh care a muncit cu zel neobosit după o perioadă grea de detenție, datorită mărturiei vieții sale de credință în fața Securității; apoi pr. Ianuș Sociu, preot neobosit în a asculta spovezile noastre și oferindu-ne iertarea divină împreună cu povețele evanghelice, precum și alți misionari și frați care au slujit cu dăruire în comunitatea noastră.

La finalul celebrării, părintele paroh a mulțumit Domnului pentru această minunată aducere aminte și o recunoștință pentru preoții care au slujit pe meleagurile noastre. De asemenea, a mulțumit corului pentru înălțătoarele cântece care au făcut mai solemnă celebrarea liturgică, dar și tuturor celor implicați în organizarea acestui eveniment.

Îl rugăm pe bunul Dumnezeu să susțină în continuare cu harurile și binecuvântarea sa, munca și devotamentul actualilor frați ai Provinciei noastre Franciscane ce păstoresc parohiile și comunitățile noastre.

Cipriana Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25 aprilie: Huși-Corni: Jubileu la 125 de ani de la înființarea Provinciei Franciscane


 

lecturi: 868.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat