Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": De la răsărit până la apus, nr. 5‑6/2021, format tipărit și digital

Broșura "De la răsărit până la apus", nr. 5‑6, mai-iunie 2021, poate fi achiziționată prin abonamente, în format digital sau din Librăria "Presa Bună". Meditațiile pentru anul 2021 sunt pregătite de diferiți preoți din Dieceza de Iași, Ordinul Fraților Minori Conventuali, Ordinul Fraților Minori Capucini și din Ordinul Carmelit. Meditațiile pentru acest număr au fost pregătite de pr. Iosif Dorcu (mai) și pr. Cristinel Fodor (iunie).

Începând cu acest an, coperta este color.

Având o apariție de 23 de ani în limba română, "De la răsărit până la apus" este citită anual de tot mai multe persoane care se hrănesc spiritual, parcurgând itinerarul zilnic de meditație și rugăciune pentru tineri și adulți. În anul 2020, aproape 4.000 de persoane au parcurs zilnic lecturile sfinte, meditațiile și rugăciunile prezente în această publicație, în fiecare zi făcând un pas înainte pe calea credinței.

Am primit multe mesaje de la cititori, în care ni s-au subliniat utilitatea acestei broșuri, importanța meditațiilor care au avut un ecou puternic într-un suflet sau în altul și cât de mult bine sufletesc aduce în viața celor care o au în casă și o parcurg zilnic.

Mai ales în această perioadă tulbure, cuvintele broșurii "De la răsărit până la apus" au fost și sunt ca o mană spirituală cerească în casele noastre, aducând vestea cea bună care ne încurajează. Parafrazând cuvintele din Scrisoarea către Romani (10,14-18), putem spune că credința și speranța noastră vin și cresc și din ceea ce citim, nu doar din ceea ce auzim.

Broșura de față adună în ea texte sfinte care ne ajută să medităm cuvântul Domnului, dar și să ne înălțăm mintea către el în rugăciune. Avem nevoie de texte care să ne prezinte persoane care au trăit într-un mod eminent simplitatea lor umană, oameni care acum ne sunt alături din cer, mijlocind pentru noi, cei care ne aflăm încă în pelerinajul pământesc. Avem nevoie de izvoare și exemple ale speranței, care să ne însoțească în acest an dedicat speranței în Dieceza de Iași.

Credem că în broșura "De la răsărit până la apus" credincioșii găsesc un sprijin pentru a se pregăti pentru Sfânta Liturghie, dar și pentru a înțelege mai bine ceea ce se săvârșește în ea, pentru a pune în practică ceea ce au ascultat și meditat, fiind un ajutor pentru "a merge și trăi în pace" și pentru a fi în lume oameni plini de speranță, care să dea mărturie despre întâlnirea lor cu Cristos cel viu.

Biserica propune în liturgia duminicală a anului Evanghelia după Sfântul Marcu - Evanghelia slujitorului. Vom avea ocazia să-l descoperim pe "cel care slujește", care "n-a venit ca să fie slujit, ci ca să slujească și să-și dea viața ca răscumpărare pentru mulți" (Mc 10,45).

Pe copertă sau în interiorul broșurii vor apărea imagini care vorbesc despre speranță. Pe coperta acestui număr este statuia Sfintei Fecioare Maria și un detaliu din mozaicul central din Catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regina" din Iași.

Meditațiile pentru anul 2021 sunt pregătite de diferiți preoți din Dieceza de Iași, Ordinul Fraților Minori Conventuali, Ordinul Fraților Minori Capucini și din Ordinul Carmelit.

Sperăm ca paginile acestei broșuri să ajute cu adevărat la creșterea spirituală a celor care participă la Sfânta Liturghie și a celor care pregătesc sau citesc singuri textele, pentru a merge "împreună pe calea speranței".

Pr. Adrian Blăjuță

* * *

Broșura poate fi procurată prin abonament (condițiile sunt prezentate aici: www.ercis.ro/abonamente).

De asemenea, exista posibilitatea achiziționării broșurii în format digital - (https://www.kobo.com/ww/en/ebook/de-la-rasarit-pana-la-apus-mai-iunie-2021), putând fi citită cu multă ușurință pe smartphone, tabletă sau computer, fără taxele poștale care în special pentru străinătate înseamnă de câteva ori prețul abonamentului.

Pentru a putea achiziționa broșura în format digital, trebuie să parcurgeți următorii pași:

1. Creați un cont pe portalul www.kobo.com sau prin intermediul aplicației dedicate;

Instalați aplicația kobo pe smartphone, tabletă, computer. Aplicația este disponibilă gratuit pentru iOS, Android, Blackberry, Windows și Mac OS;

2. Conectați-vă cu datele dv. în aplicație (pentru conectare puteți folosi și contul de Facebook sau de Google);

3. Căutați titlul dorit și descărcați-l (toate cărțile cumpărate sunt disponibile pe 5 device-uri conectate cu același cont); nu este necesară instalarea unei alte aplicații pentru a vizualiza cărțile descărcate, indiferent de pe ce device vă conectați.

Pașii 1 și 2 vor fi parcurși o singură dată pentru crearea contului și instalarea aplicației. Pe site-ul www.ercis.ro vor fi anunțate toate titlurile disponibile în format electronic.

* * *

De la răsărit până la apus, nr. 5-6/2021
Ed. "Presa Bună", 2021, ISSN 2067-3302, 17x24 cm, 262 p., 15 lei

* * *

Această revistă, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 1424.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat