Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Sascut Sat: Zilele familiei și speranței creștine

La invitația adresată de către părintele paroh, Augustin Pușcașu, părintelui Felician Tiba, responsabilul Oficiului pentru Pastorația Familiei în Dieceza de Iași, în perioada 15-18 aprilie 2021 au avut loc în Parohia "Schimbarea la Față a lui Isus" din Sascut Sat Zilele familiei și speranței creștine.

Pe parcursul celor șase Sfinte Liturghii celebrate în aceste zile, atât în biserica parohială din Sascut-Sat, cât și în biserica filială din Sascut, noi, credincioșii acestei comunități, ne-am adunat în jurul altarului pentru a implora binecuvântare de la Dumnezeu asupra familiilor din comunitatea noastră și pentru a asculta cuvântul de învățătură al părintelui predicator Felician Tiba.

Inspirându-se din exortația apostolică Amoris laetitia a Sfântului Părinte Papa Francisc, părintele Felician ne-a purtat, cu cuvinte simple și pe înțelesul tuturor, prin paginile Sfintei Scripturi, explicându-ne cum i-a creat și dorit Dumnezeu pe oameni, bărbat și femeie, fiecare cu particularitățile sale aparte, că familia este o "invenție" a lui Dumnezeu, fiind o reflecție a Preasfintei Treimi, și că Isus, ridicând căsătoria naturală la rangul de sacrament, oferă familiei harul bucuriei. Am înțeles, astfel, mai bine că în familie soții sunt darul lui Dumnezeu unul pentru celălalt și că Dumnezeu dorește să se simtă acasă în sânul fiecărei familii, chemând pe fiecare membru al familiei la a se susține și a se dărui reciproc și nu la a se folosi reciproc.

Familia este locul în care soții, iubindu-se, dorindu-și binele unul altuia, și-l dăruiesc și îl primesc pe Dumnezeu, ne-a amintit părintele și ne-a îndemnat pe fiecare ca, având curajul de a pune degetul pe rănile din sânul familiilor noastre, să îndrăznim să construim pacea și armonia care sunt rod al prezenței Celui Înviat între noi, devenind astfel autentici apostoli ai Învierii și ai acelei speranțe și bucurii pe care Dumnezeu le oferă celor care trăiesc în comuniune cu el.

La Sfânta Liturghie de încheiere a acestor zile pline de har și binecuvântare ne-am bucurat să fim însoțiți și de prezența părintelui decan, Daniel Mărtinaș, care s-a alăturat rugăciunii noastre aducându-ne salutul și binecuvântarea păstorului diecezei noastre, PS Iosif Păuleț.

În încheiere, părintele paroh i-a mulțumit părintelui Felician Tiba pentru pasiunea cu care a căutat în aceste zile, asemeni lui Isus în fața ucenicilor săi, să ne deschidă mințile pentru a pricepe Scripturile, pentru a înțelege fiecare care este voința lui Dumnezeu cu privire la familie, și pentru sârguința și dedicarea cu care se preocupă pentru binele familiilor din dieceza noastră. De asemenea, a felicitat membrii comunității pentru interesul arătat în aceste zile, îndemnându-ne pe fiecare ca tot ceea ce am meditat și aprofundat în aceste zile deosebite să devină faptă vrednică de urmat în fiecare familie a parohiei.

Mulțumim părintelui Felician Tiba pentru disponibilitatea și răbdarea de a ne călăuzi să redescoperim pacea și bucuria în familiile noastre, mulțumim părintelui paroh că ne-a oferit această oportunitate și îl rugăm pe bunul Dumnezeu să ne ajute să facem din familiile noastre adevărate icoane ale Sfintei Treimi, devenind cât mai asemănătoare cu Sfânta Familie de la Nazaret!

Credincioșii din Sascut

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15-18 aprilie: Sascut Sat: Zilele familiei și speranței creștine


 

lecturi: 1237.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat