Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Ratzinger împlinește 94 de ani. Este prima aniversare a zilei de naștere fără iubitul frate Georg

de Domenico Agasso

Astăzi, 16 aprilie 2021, papa emerit Benedict al XVI-lea petrece a 94-a aniversare a zilei de naștere în rugăciune și odihnă în Mănăstirea "Mater Ecclesiae", unde trăiește de opt ani, după renunțarea istorică la pontificat. Este prima sărbătoare fără iubitul frate Georg, decedat la 1 iulie 2020 la vârsta de 97 de ani. Și aceasta pentru Joseph Ratzinger este a doua sărbătorire în pandemie, chiar dacă acum este vaccinat.

Deja anul trecut frații Ratzinger nu au putut să petreacă împreună această zi, ca în anii precedenți. Georg era deja în condiții precare de sănătate și oricum în aprilie anul trecut era imposibil să călătorească din cauza epidemiei.

Benedict al XVI-lea trăiește în Mănăstirea "Mater Ecclesiae" îngrijit de câteva Memores Domini, consacrate din mișcarea Comuniune și Eliberare, care astăzi îl sărbătoresc împreună cu secretarul personal, Monseniorul Georg Gänswein. Nu va lipsi pentru aniversarea zilei de naștere a lui Benedict al XVI-lea gândul afectuos al Papei Francisc.

Ratzinger a lansat ultima declarație publică în urmă cu două săptămâni la săptămânalul catolic german Die Tagepost, exprimând recunoștința sa pentru "Anul Sfântului Iosif" convocat de Jorge Mario Bergoglio și pentru scrisoarea apostolică Patris corde. Benedict al XVI-lea este amintit cu urări care provin din toată lumea.

Secretarul personal Gänswein a revelat recent că a încercat să-l convingă pe Benedict al XVI-lea să nu-și dea demisia de la pontificat. Revelarea este conținută într-un documentar de la Goya Producciones care va fi transmis astăzi. Filmul, intitulat "Benedict al XVI-lea, papa emerit", este scris și condus de Andrés Garrigó, și apare concomitent cu a 94-a aniversare a zilei de naștere a lui Ratzinger. Bogat în atâtea mărturii între care tocmai și aceea a părintelui Georg, revelează că în ambientul lui Benedict al XVI-lea erau și cei care au încercat să-l convingă să nu renunțe la pontificat, inclusiv întocmai secretarul personal Gänswein, căruia Benedict i-a răspuns că s-a rugat și că nu va revedea decizia sa de a demisiona de la Scaunul lui Petru.

(După Vatican Insider, 16 aprilie 2021)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 1219.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat