Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Barticești: Misiuni populare

În perioada 25-28 martie 2021, în Parohia "Sfântul Iosif Muncitorul" din Barticești au avut loc misiuni populare. Predicile speciale de misiuni au fost ținute de părintele Petru-Sebastian Tamaș, inspector școlar diecezan.

Părintele predicator, în aceste zile binecuvântate, ne-a purtat mintea și inima spre realitățile cele mai profunde ale ființei noastre, acele realități care dau valoare și consistență vieții și ne-a răscolit colțurile întunecate ale ființei. Părintele ne-a invitat să nu ne hrănim cu iluzii și să ne facem viața praf, ci să ne întoarcem la izvorul vieții noastre, descoperind cea mai sacră identitate a noastră.

"Un singur lucru este necesar" (Lc 10,42) - acesta a fost motoul care a ghidat predicile părintelui. Singurul lucru necesar pentru a nu irosi viața, singurul lucru necesar când dai de greu, singurul lucru necesar când te rogi, singurul lucru necesar ca să fii fericit, singurul lucru necesar ca să trăiești în familie ca în paradis, singurul lucru necesar când te vei prezenta în fața lui Dumnezeu.

Mesajul frumos și clar transmis cu convingere de părintele predicator nu va putea fi uitat ușor: e mai important ce plan are Dumnezeu cu noi, decât planul nostru; și cel mai mare rău Dumnezeu îl poate transforma în bine - să ai încredere; realitatea cea mai sacră de pe pământ este Euharistia; poți fi cu adevărat fericit doar dacă te raportezi la lume așa cum a făcut-o Isus; doar dacă ne vom iubi unii pe alții așa cum ne-a iubit Dumnezeu vom putea fi cu adevărat fericiți; binele pe care l-am făcut în viață va da mărturie pentru noi în fața lui Dumnezeu.

La Liturghia specială destinată tinerilor, părintele i-a invitat să își construiască un proiect de viitor "pe patru roți", un proiect ancorat în visul pe care Dumnezeu îl are pentru ei.

Au fost zile pline de har, trăite intens de credincioșii noștri, dovadă fiind participarea în număr mare la Sfintele Liturghii, Sfântul Rozariu, Calea crucii și adorarea sfintei cruci.

În aceste zile, credincioșii din parohia noastră s-au apropiat în număr foarte mare de sacramentul reconcilierii lăsându-se scufundați în harul lui Dumnezeu, pentru a deveni oameni noi.

La încheierea Sfintei liturghii de misiuni, noi, credincioșii, ne-am exprimat gândurile de mulțumire și recunoștință față de părintele paroh, Marius Sabău, care ne-a oferit un așa frumos dar, prin sfintele misiuni, în acest timp al Postului Mare, un timp forte de trăire și manifestare a credinței noastre, aproape de marea sărbătoarea a Paștelui; față de părintele predicator, Petru-Sebastian Tamaș, care ne-a atins inima și ne-a amintit de mai multe ori care este singurul lucru necesar pentru a trăi așa cum ne cere Isus și față de toți preoții care în aceste zile de misiuni s-au unit cu noi în rugăciune.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru toate harurile pe care le-am primit în aceste zile binecuvântate și-l rugăm să ne ajute să punem în practică învățăturile primite și angajamentele luate cu ocazia acestor misiuni populare.

Brândușa Bujor

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25-28 martie: Barticești: Misiuni populare


 

lecturi: 1690.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat