Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Barați: Jubileu de 25 de ani de viață consacrată în Institutul "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot"

În ziua de 25 martie 2021, în sărbătoarea "Buna-Vestire", în Parohia Barați a avut loc jubileul de 25 de ani de viață consacrată pentru 11 surori din Institutul "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot". La acest eveniment a fost prezent PS Petru Gherghel, episcop emerit, împreună cu un grup de 12 preoți, în marea lor majoritate preoți din parohiile diecezei unde activează surorile jubilante, precum și sora superioară, Regina Horvat, însoțită de alte surori. Din cauza restricțiilor sanitare, una din surorile jubilante nu a putut participa fizic la această sărbătoare, fiind prezentă în comunitatea din Roma.

Această sărbătoare a început cu un moment de adorație euharistică pregătită și susținută de surori, urmată de recitarea Sfântului Rozariu și culminând cu Sfânta Liturghie prezidată de episcopul emerit Petru Gherghel, la începutul căreia părintele paroh Andrei Cocianga a rostit un cuvânt de bun venit.

La predică, părintele Egidiu Condac, vicar general al diecezei, a scos în evidență rolul activ al Sfintei Fecioare Maria la vestea Îngerului Gabriel și încredințarea ei totală în mâinile providenței divine, în ciuda nesiguranțelor vieții, invitând pe surori să-și însușească această trăire a Fecioarei. De asemenea, părintele predicator a amintit de scrisoarea apostolică "Patris corde" a Sfântului Părinte Papa Francisc cu ocazia anului dedicat Sfântului Iosif, precum și de scrisoarea pastorală "Împreună pe calea speranței", a episcopului diecezei, PS Iosif Păuleț.

În ciuda restricțiilor impuse de pandemie prin purtarea măștii, bucuria acestui eveniment a fost vizibilă în ochii surorilor jubilante, atât la reînnoirea solemnă a voturilor, pe care le-au rostit pentru prima dată acum 25 de ani, cât mai ales la cântarea solemnă a cântului "Magnificat", precum și la momentul de sfârșit, când episcopul Petru le-a oferit o amintire de la Sfântul Părinte Papa Francisc, o scrisoare specială din partea ÎPS Aurel Percă, arhiepiscop mitropolit de București, și o scrisoare de încurajare de la PS Iosif Păuleț, episcopul Diecezei de Iași.

A fost o sărbătoare pe care întreaga comunitate a primit-o cu mult interes, iar la sfârșit una din surorile sărbătorite a adresat un cuvânt de mulțumire lui Dumnezeu pentru toate harurile primite în acești ani și pentru toată susținerea de care s-au bucurat partea superiorilor, a surorilor din institut, precum și din partea celor dragi, care au urmărit acest moment prin intermediul internetului. Un gând de recunoștință a fost îndreptat către părintele paroh și către întreaga comunitate din Barați pentru organizarea acestei sărbători.

"Iată slujitoarea Domnului, fie mie după cuvântul tău!"

Sr. Gabriela Andrieș, SCMP

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24 martie: Barați: Jubileu de 25 de ani de viață consacrată în Institutul "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot"


 

lecturi: 3025.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat