Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iugani: Vizita Preasfințitului Iosif Păuleț

Duminică, 21 martie 2021, credincioșii Parohiei "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iugani, împreună cu părintele paroh și decan Petru Blaj și părintele vicar Flavian Ciuciu, au avut un prilej nemăsurat de bucurie regăsit în cea dintâi vizită a episcopului Iosif Păuleț în această comunitate unde a celebrat Sfânta Liturghie de la ora 11.00.

Atitudinea păstorului este nu numai de a sta în fața turmei încredințate spre a deschide drumul și nici de a sta numai în spate pentru a-i aduna pe cei din urmă, ci mai ales păstorul cel bun stă în mijlocul poporului încredințat ca să încurajeze și să însoțească turma pe drumul de credință, spunea părintele paroh la începutul Sfintei liturghii.

Aflându-ne într-o perioada cu o profundă însemnătate a întregului an liturgic, Postul Mare, în ciuda vremurilor tulburi pe care le înfruntăm, prezența episcopului nostru ne-a tresăltat inimile fiind un motiv în plus de sărbătoare.

Cu inima plină de zel, cuvintele încurajatoare, credința și iubirea față de Dumnezeu care îi înseninează chipul, Preasfințitul a îndemnat întreaga comunitate la iubire: "Iubirea care este mai presus de orice, iubirea supremă care nu este dictată de nicio lege scrisă, ci este dictată de inimă care nu cunoaște limite!" Universalitatea și unitatea dintre creștini a fost un alt subiect de actualitate asupra căruia a insistat afirmând: "De la Nord la Sud și de la Est la Vest, așa cum indică și brațele sfintei cruci pe care a fost răstignit Mântuitorul, pe toți ne unește iubirea și toți suntem un singur popor și avem un singur Stăpân suprem!"

"Cu o mână vă țin pe voi și cu o mână mă țin de Dumnezeu", acesta a fost gândul cu care vizita păstorului diecezei a rămas întipărită în mintea, dar mai ales în inima credincioșilor, așa cum a spus unul dintre ei: "Acest episcop este purtător de Dumnezeu prin simplitatea și bunătatea sa".

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru toate harurile pe care le-a revărsat asupra comunității noastre și pentru prilejul de îmbogățire spirituală pe care ni l-a oferit. Aducem mulțumire Preasfințitului Iosif, care prin prezență, rugăciune și cuvânt ne-a ajutat și încurajat să întreținem aprinsă flacăra credinței, speranței și iubirii noastre. Mulțumim preoților comunității noastre și tuturor binefăcătorilor care au contribuit ca această sărbătoare să aducă slavă Domnului.

Oana Bălteanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21 martie: Iugani: Vizita Preasfințitului Iosif Păuleț


 

lecturi: 2529.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat