Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Oțeleni: Zile dedicate familiei și speranței creștine

În perioada 11-14 martie 2021, în Parohia Oțeleni au avut loc câteva zile dedicate familiei și speranței creștine, coordonate de către pr. Felician Tiba, directorul Oficiului pentru Pastorația Familiei.

Părintele predicator, Felician Tiba, căruia îi mulțumesc din toată inima pentru disponibilitate și efort, pentru gândurile și îndemnurile frumoase, ne-a vorbit în aceste zile despre mai multe aspecte legate de viața de familie.

Pentru cei de bunăvoință a fost o ocazie binevenită de a redescoperi darul căsătoriei și de a învăța să-l prețuim. Am reținut că, dacă astăzi familia trece printr-o puternică criză, se datorează și faptului că noi, creștinii, nu știm să îi apreciem valoarea și demnitatea. Nu trebuie să uităm că Dumnezeu însuși este autorul familiei. Cristos a ridicat legătura dintre bărbat și femeie la demnitatea de sacrament, înzestrându-i pe aceștia cu multiple daruri. Chiar dacă pe parcursul veacurilor familia a fost amenințată și lovită de păcat, de egoism, de dezbinare, din cauza împietririi inimii omului - cum avea să spună Cristos - Dumnezeu nu a părăsit familia, ba mai mult, deseori familia, iubirea dintre soți devine icoană, imagine a iubirii lui Dumnezeu față de poporul său.

Trebuie să conștientizăm că doar în Cristos și după modelul Sfintei Familii de la Nazaret familia va fi ceea ce dorește Dumnezeu, ceea ce încurajează Biserica, dar și ceea ce trebuie societății: leagăn de iubire și de viață.

Căsătoria, a mai spus părintele, este drum de sfințire. Ea trebuie să aibă la temelie legea și voința lui Dumnezeu, credința, iubirea și sfintele sacramente. Pentru că cel care dă stabilitate unei căsătorii, iubirii din căsătorie, este numai Dumnezeu.

La Liturghia de încheiere ne-am bucurat și de prezența părintelui Egidiu Condac, vicarul general al Episcopiei de Iași, care a adus și salutul PS Iosif Păuleț, episcop de Iași. Pr. Egidiu a prezidat Sfânta Liturghie amintindu-ne că suntem în "Duminica bucuriei" și că trebuie să trăim viața de familie cu bucurie, așa cum ne îndeamnă și Papa Francisc în exortația apostolică Amoris laetitia.

Ne rugăm ca și familiile noastre să meargă pe drumul sfințeniei, spre Dumnezeu!

Pr. Isidor Gheorghieș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11-14 martie: Oțeleni: Zile dedicate familiei și speranței creștine


 

lecturi: 1776.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat