Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Lansarea proiectului "Duș social" pentru persoanele fără adăpost

"Dumnezeu este cel care face", așa ne transmite fondatorul nostru, al Congregației Slujitorii Carității - Opera Don Guanella, pr. Alois Guanella, să facem pentru persoanele fără adăpost, persoanele nevoiașe și cele care au nevoie de o mângâiere. Proiectul "Duș social" pentru persoanele fără adăpost a reușit să devină o realitate, prin multă muncă, sentimente, pasiune și prin harul lui Dumnezeu care face. Dușul mobil are în centru ideea de demnitate, grija față de corp și haine, răspundem nevoii simple ca oamenii să își facă baie, să spele hainele, să îi tundem. Luni, 8 martie 2021, în jurul orei 11.00, proiectul "Dușul social" a fost sfințit de către episcopul Iosif Păuleț al Diecezei de Iași.

Prin cuvintele sale Preasfințitul a încurajat această inițiativă în favoarea persoanelor bolnave și fără adăpost care "sunt persoane umane ca și noi, dar care, din diferite motive, au ajuns să aibă nevoie de ajutorul și iubirea noastră". Preasfințitul a încurajat și membrii congregației ca împreună cu beneficiarii să "mergem mereu mai departe chiar dacă crucea va fi grea și poate vom cădea, dar, asemenea lui Isus, să ne ridicăm și să mergem înainte pe drumul carității, al iubirii, împlinind voința lui Dumnezeu". La fel ca o șosea: are gropi, denivelări și un drum drept, dar cel mai important este să ne uităm în fața drumului. Mântuitorul prin iubirea sa față de noi dorește ca să continuăm opera iubirii sale pentru persoanele nevoiașe și fără adăpost, ei fiind frații noștri. Voluntarii sunt foarte încântați să înceapă munca, lucrând pentru Dumnezeu, el fiind mereu printre noi.

Scopul proiectului este creșterea calității vieții și încadrarea în societate ca membri activi, care se pot bucura în mod egal de drepturile și responsabilitățile lor ca cetățeni, pentru un număr de 110 persoane fără adăpost din municipiul Iași.

Părintele Alphonse Bakthis Walagan a mulțumit la final Preasfințitului Iosif pentru sprijinul spiritual și material oferit congregației și pentru că a binevoit să prezideze acest moment important al binecuvântării și inițierii serviciului "Duș mobil". Apoi a mulțumit părintelui Iosif Iacob și Caritasului din Dieceza de Iași care a colaborat la acest proiect. Mulțumiri surorilor "Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe" care sunt mereu alături de noi și mai ales mulțumire beneficiarilor, fără de care acest proiect nu s-ar fi putut realiza.

Mașina va fi parcată în două locuri din Iași, primind deja aprobarea Primăriei Iași: aproape de Casa "Sfântul Iosif" (mai exact la adresa str. Plopii fără soț, nr. 2g) și în zona Piața Nicolina.

Pentru detalii despre proiect, numărul de telefon de contact este 0748.805.928. Avem în continuare nevoie de sprijin concret pentru această inițiativă și altele similare.

Însuși Mântuitorul Isus ne-a spus: "Am fost flămând și voi mi-ați dat să mănânc, am fost însetat și voi mi-ați dat să beau, am fost străin și voi m-ați primit, gol și m-ați îmbrăcat, bolnav și m-ați vizitat, am fost în închisoare și ați venit la mine" (Mt 25,35-36).

Andrei Gabriel Tălmăcel
seminarist din Opera Don Guanella

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 martie: Iași: Lansarea proiectului "Duș social" pentru persoanele fără adăpost. Foto: Adrian Cuba

* * *

TVR, Telejurnal, preluare TVR Iași: "Un serviciu pentru oamenii străzii"

TVR Iași, "Jurnal regional": "Un serviciu pentru oamenii străzii"

* * *

Din arhiva ercis:

Iași: Înființarea serviciului "Duș social" pentru persoanele fără adăpost


 

lecturi: 1090.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat