Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Înființarea serviciului "Duș social" pentru persoanele fără adăpost

Asociația Congregația Slujitorii Carității - Opera Don Guanella a lansat serviciul "Duș social" pentru persoanele fără adăpost din municipiul Iași. Scopul proiectului este creșterea calității vieții și încadrarea în societate ca membri activi, care se pot bucura în mod egal de drepturile și responsabilitățile lor ca cetățeni, pentru un număr de 110 persoane fără adăpost din municipiul Iași.

Proiectul este derulat de Asociația Congregația Slujitorii Carității - Opera Don Guanella cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021.

Activitățile proiectului au în vedere creșterea ratei de sprijinire a persoanelor fără adăpost, identificarea și ajutorarea a 110 persoane fără adăpost din municipiul Iași. Astfel, dorim să venim în sprijinul acestora prin înființarea serviciului "Duș social". Este o inițiativă nouă care presupune un vehicul care are o cabină pentru baie, o toaletă, un cabinet de asistență medicală, spațiu de frizerie și mașină de spălat cu uscător, astfel oamenii străzii se vor simți respectați.

Dușul mobil are în centru ideea de demnitate, grija față de corp și haine, răspundem nevoii simple ca oamenii să își facă baie, să spele hainele, să îi tundem.

Rezultatele preconizate în cadrul proiectului includ sprijinirea celor 110 de persoane fără adăpost pentru a le reda demnitatea, egalitatea și bucuria.

Durata de implementare este de 12 luni (23 noiembrie 2020 - 24 noiembrie 2021).

Luni, 8 martie 2021, la ora 11.00, în curtea Casei "Sfântul Iosif" a congregației, PS Iosif Păuleț, episcop de Iași, va prezida o celebrare de binecuvântare a acestei mașini și se va ruga pentru buna desfășurare a proiectului.

Mașina va fi parcată în două locuri din Iași, primind deja aprobarea Primăriei Iași: aproape de Casa "Sfântul Iosif" (mai exact la adresa str. Plopii fără soț, nr. 2g) și în zona Piața Nicolina.

Pentru detalii despre proiect, numărul de telefon de contact este 0748.805.928. Avem în continuare nevoie de sprijin concret pentru această inițiativă și altele similare.

Proiectul "Duș social" se alătură unui alt proiect deja în derulare, "Cantina socială", gestionat de Surorile Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe din Iași, care au același fondator, pr. Alois Guanella. Proiectul "Cantina socială" a început în urmă cu 10 ani, în cadrul Casei "Sfântul Iosif" (cunoscută mai mult pentru Căminul de Bătrâni pe care îl adăpostește). La cantina socială, 40 de persoane nevoiașe primesc zilnic un prânz cald și un pachet pentru cină. Acum vor avea șansa de a se îngriji de igiena personală.

"A voi să fim aproape de Cristos cere să devenim aproapele față de frați, pentru că nimic nu este mai plăcut Tatălui decât un semn concret de milostivire. Prin însăși natura sa, milostivirea se face vizibilă și tangibilă într-o acțiune concretă și dinamică", spunea Papa Francisc în scrisoarea apostolică "Misericordia et misera". Însuși Mântuitorul Isus ne-a spus: "Am fost flămând și voi mi-ați dat să mănânc, am fost însetat și voi mi-ați dat să beau, am fost străin și voi m-ați primit, gol și m-ați îmbrăcat, bolnav și m-ați vizitat, am fost în închisoare și ați venit la mine" (Mt 25,35-36).

Pr. Bakthis Walagan Alphonse, SDC

* * *

Mai multe imagini despre acest proiect în albumul: Iași: Înființarea serviciului "Duș social" pentru persoanele fără adăpost


 

lecturi: 2226.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat