Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Întâlnire de pregătire a lansării postului de radio ERCIS FM

Echipa ERCIS FM a organizat marți, 2 martie 2021, o întâlnire de "redacție lărgită" împreună cu realizatorii și echipa tehnică, pentru a pregăti lansarea în mediul on-line a postului de radio al Diecezei de Iași. Întâlnirea a avut loc în Aula "Anton Durcovici" de la subsolul Catedralei "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași și a reunit colaboratori, preoți și laici, care au participat atât fizic, cât și prin intermediul platformei Zoom, prezenți fiind și PS Iosif Păuleț, episcop de Iași, împreună cu PS Petru Gherghel, episcop emerit.

După cuvântul de bun venit al părintelui Adrian Blăjuță, coordonatorul echipei ERCIS FM, PS Iosif Păuleț a deschis întâlnirea cu rugăciunea de început și cuvântul său de încurajare și binecuvântare pentru proiectul mediatic mult așteptat: un radio al Diecezei de Iași.

Profesioniștii Carmen Olaru și George Vanvu, invitații întâlnirii, au vorbit despre experiența lor în televiziune, respectiv radio, pornind de la începuturile lor în această aventură mediatică și continuând cu exemple concrete despre cum se realizează un interviu, cum arată diferitele formate de emisiune, ce se urmărește cu informațiile care sunt transmise ș.a.

După o dezbatere amplă privind posibilitățile concrete de planificare, organizare și realizare ale conținuturilor mediatice cuprinse în programul ERCIS FM, s-a prezentat grila de emisiuni și modul în care au fost ele structurate. Fiecare tematică regăsită în această grilă dorește să ajute la dezvoltarea integrală a ascultătorilor atât din punct de vedere spiritual-religios, cât și social și cultural.

Întâlnirea de marți a fost și o ocazie pentru realizatori să viziteze studioul radio care a fost între timp dotat, redacția nou amenajată, dar și cabinele de înregistrare.

Le mulțumim tuturor celor prezenți și fiecăruia în parte pentru implicarea și dăruirea cu care va contribui la proiectul ERCIS FM, un radio care își propune să fie mereu împreună cu ascultătorii.

ERCIS FM va fi lansat în ziua de 19 martie 2021, în sărbătoarea Sfântului Iosif, Patronul Bisericii Universale, sub a cărui protecție a fost pus de către Papa Francisc și acest an.

Încredințăm Domnului acest început de drum al radioului Diecezei de Iași, un radio de suflet pentru suflet.

Alexandra Cojan

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2 martie: Iași: Întâlnire de pregătire a lansării postului de radio ERCIS FM. Foto: Andreea Dima / ERCIS Media


 

lecturi: 938.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat