Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Întâlniri biblice on-line dedicate Postului Mare

Surorile "Notre Dame de Sion" organizează întâlniri biblice în perioada 16 februarie - 30 martie 2021 pentru cei interesați să aprofundeze cuvântul lui Dumnezeu din liturgia Postului Mare. Moderatoarea întâlnirilor va fi sr. Iuliana Neculai, NDS.

Scopul acestor întâlniri este de a-i ajuta pe participanții la curs să poată înțelege și aprofunda mai ușor lecturile biblice propuse în duminicile din Postul Mare.

Astăzi, mai mult ca oricând, mulți se plâng de faptul că Biserica nu mai este o comunitate în care să se poată împlini așteptările și că apartenența la Biserică este dificilă. În același timp, în contradicție cu ceea ce se dorește, mulți se lipsesc de prima condiție esențială a comuniunii și apartenenței: participarea la adunarea liturgică duminicală, locul prezenței lui Dumnezeu și a comunității celor care cred. În țările unde creștinismul a devenit minoritar, primul semn al crizei de credință a fost abandonarea cultului și a Euharistiei duminicale. Creștinii, dacă doresc să nu fie asimilați lumii în situația actuală, trebuie să trăiască intens și în plinătate ziua Domnului.

În cadrul liturghiei duminicale creștinii retrăiesc cu o intensitate aparte experiența avută de apostolii adunați în seara de Paște, iar întâlnirea cu Cel înviat are loc prin participarea la cele două mese, a cuvântului și a pâinii vieții. Scrisoarea apostolică Dies Domini a Papei Ioan Paul al II-lea invită ca "ascultarea cuvântului lui Dumnezeu, care este proclamat, să fie bine pregătit, în inimile credincioșilor, printr-o cunoaștere temeinică a Scripturii și, atunci când este posibil, prin inițiative specifice de aprofundare a textelor biblice, în special a celor de la liturghiile festive". Încurajează totodată ca "preotul, miniștrii sacri și credincioșii să pregătească Liturghia duminicală deja din timpul săptămânii, reflectând cu anticipație asupra cuvântului lui Dumnezeu care va fi proclamat" (nr. 40).

Postul Mare este un nou început, o stradă care duce la o destinație sigură: Paștele, victoria lui Cristos asupra morții. Acest timp al postului ne face o invitație la convertire și este momentul potrivit pentru a intensifica viața spirituală prin mijloacele pe care Biserica ni le oferă: postul, rugăciunea și pomana. La baza acestora stă cuvântul lui Dumnezeu, pe care suntem invitați să-l ascultăm și să-l medităm în această perioadă cu mai multă sârguință.

Sunt propuse șapte întâlniri, ce se vor desfășura on-line (zoom), în zilele de marți:

  • 16 și 23 februarie, la ora 19.30

  • 2, 9, 16, 23 și 30 martie, la ora 19.30

Pentru înscriere și alte informații: sr. Iuliana Neculai, NDS (e-mail: iuliananeculai@hotmail.com; tel. 0741.658.651)

"Cuvântul tău, Doamne, este făclie pentru pașii noștri" (Ps 119,105).

Sr. Iuliana Neculai, NDS


 

lecturi: 1276.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat