Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Londra: Mulțumiri pr. Marcelin Blaj și bun venit pr. Marcel Mititelu

Comunitatea românilor catolici din Kingsbury - Londra a trăit două momente importante, la finalul lunii ianuarie și la începutul lunii februarie 2021.

Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, și duminică, 31 ianuarie, după șase ani de permanență și muncă pastorală rodnică în comunitatea noastră, pr. Marcelin Blaj, încheindu-și mandatul în Anglia, a celebrat Liturghiile de rămas bun. Profund emoționată, comunitatea i-a mulțumit părintelui Marcelin pentru dăruirea sa și i-a urat mult succes în tot ceea ce va face mai departe în via Domnului.

În primul weekend din luna februarie, pr. Marcel Mititelu a celebrat primele Liturghii în comunitatea noastră, sâmbătă, 6 februarie, și duminică, 7 februarie. La Liturghia principală a comunității, duminică, 7 februarie, cea de la ora 12.30, au concelebrat pr. Ciprian Budău, custode al Custodiei Provinciale "Blessed Agnellus de Pisa" din Marea Britanie și Irlanda, și pr. Gabriel Ciobanu, capelan pentru două comunități românești în zona de est a Londrei și pentru o alta în zona de sud. De asemenea, la Liturghia de duminică seară, 7 februarie 2021, de la ora 17.00, comunitatea s-a bucurat de prezența pr. Eduard Fartan, rector al Misiunii Române Greco-Catolice din Anglia. La toate Liturghiile, bucuria ne-a fost mărită de lectura, la începutul Liturghiilor, a scrisorii de încurajare pe care episcopul Iosif Păuleț a adresat-o comunității noastre.

Mulțumim încă o dată pr. Marcelin Blaj și îi urăm bun venit pr. Marcel Mititelu.

Adresa unde se celebrează Liturghia în limba română pentru comunitatea noastră este: St. Sebastian & St. Pancras Catholic Church, Presbytery, 22 Hay Lane, Kingsbury Green, NW9 0NG-Londra, Anglia. În această perioadă de pandemie, Sfintele Liturghii se celebrează după următorul program: sâmbătă - ora 19.00, duminică - ora 12,30 și 17.00 și marți - ora 19.30. Pr. Marcel Mititelu poate fi contactat telefonic la 00447721867280, prin e-mail: mititelumarcel@yahoo.it sau prin pagina de Facebook Capelanat Catolic Londra.

Comunitatea românilor catolici din Londra

*

Din scrisoarea trimisă de PS Iosif Păuleț:

"După cum știți, anul trecut ar fi trebuit să merg în mijlocul comunității dumneavoastră pentru a administra sacramentul Sfântului Mir. Din păcate, situația neprevăzută cauzată de pandemia de COVID-19 ne-a împiedicat să ne întâlnim. Totuși, vreau vă asigur că sunteți prezenți zilnic în rugăciunile mele.

Am dorit să vă scriu aceste rânduri pentru a vă saluta și a vă încuraja în aceste vremuri grele. De asemenea, vreau să-i mulțumesc pr. Marcelin Blaj, care a lucrat atât de frumos în mijlocul comunității dumneavoastră, și să vă rog să-l primiți cu dragoste frățească pe pr. Maricel-Irinel Mititelu, care a mers la Londra să continue munca de slujire pe care a desfășurat-o pr. Marcelin.

Am convingerea că tocmai credința și legătura cu Cristos din Sfânta Euharistie ne pot întări în numeroasele provocări și schimbări ale vieții. Vă îndemn, de aceea, să rămâneți ancorați mai departe în Cristos, găsind alinare și susținere în participarea constantă la Sfânta Liturghie.

Vă încurajez pe toți să mergeți înainte cu credință, speranță și iubire. Vă asigur de comuniunea mea constantă în rugăciune și invoc binecuvântarea lui Dumnezeu asupra tuturor."

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 31 ianuarie și 7 februarie: Londra: Mulțumiri pr. Marcelin Blaj și bun venit pr. Marcel Mititelu


 

lecturi: 7074.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat