Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Sărbătorind cea de-a XXV-a Zi Mondială a Vieții Consacrate

După luni îndelungate de așteptare, duminică, 7 februarie 2021, aproximativ 90 de persoane consacrate din zona Bacău au avut bucuria de a se întâlni și a sărbători cea de-a XXV-a Zi Mondială a Vieții Consacrate la Biserica "Fericitul Ieremia" din Bacău.

La ora 10.00, ne-am unit în rugăciune în fața Preasfântului Sacrament. Adorația a fost animată de pr. Vlad-Bogdan Bejan OFMConv., alături de sr. Clementina Gîrlianu - "Surorile Oblate Asumpționiste", sr. Emanuela Simon - "Surorile Sfânta Față" Măgura, sr. Regina Bulai - "Surorile Franciscane Misionare de Assisi", împreună responsabili cu pregătirea întâlnirii persoanelor consacrate din zona Bacău. După adorația euharistică la ora 11.00 a urmat Sfânta Liturghie prezidată de către pr. Isidor Dâscă, decan de Bacău, alături de pr. Eduard-Mihai Coșa, parohul comunității gazde, și de un număr mare de preoți.

Omilia a fost ținută de pr. Sorin Giurgi, frate franciscan conventual din Parohia Luizi-Călugăra. În cadrul omiliei părintele ne-a amintit de invitația păstorului diecezei noastre, cu ocazia deschiderii noului an pastoral dedicat speranței: "Sunt profund conștient că viața de credință a Bisericii noastre locale de Iași, a comunităților noastre și a fiecărui credincios în parte, are nevoie, mai ales în această perioada de «convalescență», să fie susținută și alimentată. Are nevoie de o implicare efectivă a noastră, a tuturor, pentru a merge alături unii de alții și pentru a semăna speranța lui Cristos în inimile noastre și ale fraților noștri. Ca și lucru concret, comunitățile noastre, dar mai ales comunitățile de viață consacrată, sunt îndemnate să fie laboratoare ale speranței."

În continuare, Sfinția Sa a amintit de mesajul din partea Congregației pentru Viața Consacrată cu referință la enciclica "Fratelli tutti" a Papei Francisc, care ne invită "să acționăm împreună, să facem să se renască în toți o aspirație mondială la fraternitate" (nr. 8), să viseze împreună (nr. 9) pentru ca "în fața diferitelor moduri actuale de a elimina sau a ignora pe ceilalți, să fim în măsură să reacționăm cu un nou vis de fraternitate și de prietenie socială... (nr. 6) și ne cere tuturor să punem această enciclică în centrul vieții, formării și misiunii noastre...."

De asemenea, părintele Sorin a pus în lumină și invitația din partea Sfântului Părinte Papa Francisc luată din omilia din sărbătoarea Întâmpinării Domnului, în care suntem îndemnați să urmăm exemplul de răbdare al bătrânului Simeon, care a așteptat cu multă răbdare împlinirea promisiunilor Domnului. Răbdarea lui Simeon este oglinda răbdării lui Dumnezeu.

Și o ultimă invitație, care, de fapt, este inspirația celorlalte, este din cuvântul lui Dumnezeu, cuvânt care ne este adresat și dăruit ca hrană și călăuză în fiecare zi.

În cele din urmă, părintele predicator a făcut referință la liturgia cuvântului din această duminică care ne îndeamnă la slujire, urmând exemplul lui Isus, care a venit în lume ca să slujească, nu să fie slujit.

Mulțumim Domnului pentru această zi binecuvântată în care ne-am bucurat să ne reîntâlnim, să ne rugăm împreună, să sărbătorim ziua dedicată nouă, persoanelor consacrate, prin care Biserica ne arată prețuirea sa și ne încurajează în drumul nostru de slujire. Mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă această întâlnire rodnică.

Surorile Oblate Asumpționiste Bacău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7 februarie: Bacău: Sărbătorind cea de-a XXV-a Zi Mondială a Vieții Consacrate


 

lecturi: 1213.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat