Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Tomești: A șaptea a zi a octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor

Celebrarea din cea de-a șaptea zi a Octavei de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor pentru credincioșii din Iași și parohiile învecinate a avut loc duminică, 24 ianuarie 2021, în Parohia "Fericitul Ieremia" din Tomești. Credincioșii au avut bucuria de a-i reîntâlni pe doi dintre foștii colaboratori ai Parohiei "Fericitul Ieremia". Celebrant a fost pr. Felix Roca, responsabil cu pastorația copiilor și a tinerilor din Dieceza de Iași, iar predicator, pr. Iosif Iacob, director al Centrului Diecezan Caritas și profesor la Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității "Alexandru Ioan Cuza Iași".

După salutul călduros adresat tuturor celor prezenți, pr. Felix Roca a subliniat faptul că anul acesta, la 24 ianuarie, sărbătorim Duminica Bibliei și Unirea Principatelor Române. Conștienți fiind de faptul că avem nevoie de iertare și vindecare în relațiile noastre, a urmat actul penitențial, implorând iertare pentru toate păcatele împotriva unității.

După proclamarea cuvântului din Sfânta Scriptură, pr. predicator Iosif Iacob a făcut o scurtă prezentare a temelor din zilele anterioare, continuând cu dezvoltarea temei din această zi: "A crește în unitate". A scos în evidență trei aspect importante:

1. Lipsa unității în Biserică este un scandal. Scandalul deranjează, însă Isus ne ajută să ieșim din acest scandal.

2. În lupta pentru unitate nu plecăm de la "zero". Suntem favorizați de faptul că înaintea noastră au fost mulți alții care au lucrat și s-au rugat pentru unitate.

3. Modul în care putem crește în unitate. Nu există unitate fără experiența umilinței. Să recunoaștem harurile și darurile pe care le-am primit, deși nu suntem vrednici de acestea. Să admitem că în viața noastră totul este o binecuvântare.

Avem nevoie de curaj pentru o autoanaliză sinceră, cu privire la limitele noastre în ceea ce privește creșterea în unitate.

La rugăciunea de mulțumire și de binecuvântare a apei, părintele celebrant Felix Roca a implorat reînnoirea spirituală a poporului creștin, ca toți să ne recunoaștem drept frați și surori în Cristos.

La sfârșitul celebrării, pr. Iosif Tiba, parohul comunității, a mulțumit preoților concelebranți pentru prezența și cuvintele de încurajare, îndemnând poporul la veghere și rugăciune, ca toți să fim una.

Surorile de Caritate ale Sfântului Apostol Paul (Tomești)

*

Predica rostită de pr. Iosif Iacob:

*

Înregistrarea video a transmisiunii în direct prin pagina de Facebook a Parohiei Tomești :

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24 ianuarie: Tomești: A șaptea a zi a octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor

* * *

Celebrarea de încheiere a acestei Săptămâni de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași va avea loc luni, 25 ianuarie, la ora 17.00, în Catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină", Iași (Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26).

*

Pe ercis.ro există o pagină specială dedicată Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinului, în meniul Biblioteca > Ecumenism.


 

lecturi: 805.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat