Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Curs pentru logodnici

Sâmbătă, 16 ianuarie 2021, la Centrul "Gaudium et Spes" de la Traian a avut loc cursul pentru logodnici organizat de către Oficiul pentru Pastorația Familiei, pentru tinerii care doresc să știe mai mult despre viața de familie.

Anul 2020 a însemnat pentru mulți tineri o adevărată provocare. Din cauza pandemiei mulți au fost nevoiți să amâne nunta, iar alții au dovedit că indiferent de provocări ceea ce îi interesează e iubirea lor și dorința de a avea o familie, în consecință s-au căsătorit, urmând să facă nunta cu tot ceea ce înseamnă ea la o dată ulterioară.

Primele zile ale anului 2021 au adus cu sine și speranța de mai bine. Vaccinul anti Covid-19 este deja un prim semn că ne va fi mai bine. În consecință, după ce am îndeplinit formalitățile specifice unei logodne, adică cererea în căsătorie și răspunsul pe măsură, împreună cu logodnicul am decis să participăm la cursul pentru logodnici de sâmbătă de la Traian. Aici am fost întâmpinați cu bucurie de către pr. Felician Tiba, coordonatorul cursului, alături de care am petrecut și primele două ore.

În stilul său specific, părintele ne-a ajutat să înțelegem că sacramentul Căsătoriei este sacramentul încrederii lui Dumnezeu în om. Dumnezeu este cel care cheamă, omul este cel care răspunde. El ne-a inspirat să ne alegem reciproc și tot el, prin sacramentul căsătoriei, ne binecuvântează cu harul răbdării, al vieții și al iubirii. Dacă vom ști să-l păstrăm între noi prin iubirea noastră ne vom bucura și de binecuvântarea sa, dar dacă îl vom ține deoparte, neiubindu-ne, vom culege roadele pe măsură!

A urmat doamna Eugenia Dămătăr, care ne-a spus simplu de tot: "Vă căsătoriți ca să aveți grijă unul de celălalt! Dacă veți înțelege că menirea voastră este aceea de a vă iubi, iar familia este calea privilegiată prin care Dumnezeu vrea acest lucru de la voi, atunci efectiv veți străluci!"

După o pauză bine venită, în care pr. Adrian Faraoanu ne-a oferit masa de prânz, a fost rândul doamnei Maria Gherghel să ne introducă în tainele metodei naturale Bilings. Am înțeles cât de frumos este actul conjugal, cât de mult determină frumusețea sau greutatea în viața de familie și cât de mult trebuie să ne respectăm ca soți mai ales în acest sector.

Chiar dacă am fost puțini participanți, începutul este promițător. Cu măști pe față și cu dezinfectant pe mâini, atât timp cât știam pe cine avem alături și pe cine țineam de mână, nu a contat, iubirea noastră a fost cea care a învins. Mulțumim tuturor pentru efortul făcut!

Cristina Adochiței

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16 ianuarie: Traian: Curs pentru logodnici


 

lecturi: 1089.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat