Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Gherăești: Ziua Familiei

În sărbătoarea Sfânta Familie, din ziua de 27 decembrie 2020, în Biserica "Trupul și Sângele Domnului" din Gherăești, Preasfințitul Petru Gherghel, episcop emerit, alături de părintele paroh Daniel Ghitiu și preoții Iulian Andrei și Cristian Diac, a prezidat Sfânta Liturghie de la ora 11.00, când au fost aniversate 6 familii, care au împlinit 25 de ani, respectiv 50 de ani de căsătorie și totodată au fost aniversate 11 persoane aflate la an jubiliar 25, 50 sau 75 de ani de viață.

Adresându-se tuturor celor prezenți prin cuvântul de învățătură, părintele Cristian Diac a subliniat faptul că, dacă atunci când încercările de tot felul lovesc familia și aceasta continuă să trăiască în armonie, înseamnă că la baza ei a stat iubirea, acea iubire născută în ieslea din Betleem și crescută cu rugăciune în casa de la Nazaret.

Astfel, Rugăciunea este cea care unește pe soți și copii, ea este cea care întărește legăturile familiei. Acolo unde iubirea este alimentată de rugăciune, totul merge conform planului lui Dumnezeu.

Un alt element esențial subliniat a fost acela că familia este marea școală întemeiată de Dumnezeu pentru a educa copiii și tinerii să devină cetățeni model și oameni de bază în societate.

La încheierea celebrărilor, adânc pătruns de emoția evenimentului și a reîntoarcerii în comunitatea natală, Preasfințitul Petru Gherghel a ținut un emoționant discurs de încurajare și îmbărbătare pentru toate familiile, dar mai ales acelor tineri care pătrunși de aceste timpuri ale desacralizării și a consumismului exacerbat evită pe orice cale unirea și întemeierea acestui sacrament binecuvântat de Domnul.

La celebrare a luat parte și domnul primar, Pavel Bereșoae, alături de alte autorități locale, care împreună cu părintele paroh au înmânat familiilor sărbătorite un crucifix, care să le amintească de greutățile vieții de familie, un rozariu care să amintească de necesitatea rugăciunii și câte o diplomă de onoare care să păstreze în amintire evenimentul la care au participat.

La finalul Sfintei Liturghii părintele paroh Daniel Ghitiu a transmis un gând de mulțumire și o urare de La Mulți Ani tuturor.

Pr. Petru Stoica

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27 decembrie: Gherăești: Ziua Familiei


 

lecturi: 1514.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat