Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Centrul Diecezan Caritas Iași - 30 de ani de caritate prezentați la ERCIS Media

În an aniversar pentru Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași, la invitația părintelui Iosif Iacob, directorul Centrului, ERCIS Media a realizat o serie de emisiuni pentru a marca și a sărbători cei 30 de ani de caritate în slujba aproapelui. Pe rând, au fost prezentate Programul Servicii de Îngrijire la Domiciliu, Departamentul de Formare Profesională și Departamentul de Voluntariat, Domeniul Copii, Tineri, Familii, Proiectele europene realizate și cele în desfășurare, dar și misiunea asociației, așa cum a fost ea pusă în practică în acești 30 de ani.

De asemenea, în cadrul emisiunilor au intervenit cu mesaje speciale și foști directori și susținători ai centrului Caritas din partea Episcopiei Romano-Catolice de Iași: PS Iosif Păuleț, PS Petru Gherghel, pr. Egidiu Condac și Mons. Grigore Duma. Edițiile speciale au fost difuzate în perioada 11-14 decembrie 2020, de la ora 20.00, pe site-ul Episcopiei la adresa www.ercis.ro/media, pe pagina de Facebook (www.facebook.com/ercis.ro) și pe canalul YouTube (www.youtube.com/ercisro).

Prima ediție a avut ca temă prezentarea Programului Servicii de Îngrijire la Domiciliu, iar invitați au fost Anca Diana Maftei Păvălucă, director domeniu Vârstnici și Persoane cu Dizabilități, Antonina Dogariu, coordonator diecezan Programul Servicii de Îngrijire la Domiciliu, și Alina Buraga, coordonator Centrul de Îngrijire la Domiciliu Iași. Am aflat ce înseamnă îngrijirea la domiciliu, de la nevoia înființării unui astfel de program și persoanele care au contribuit la el, până la cum arată în prezent și ce beneficii aduce.

În cea de-a doua ediție au fost prezentate două departamente: cel de formare profesională și cel de voluntariat. Despre formarea profesională și formarea continuă a angajaților, cu tot ce presupune: calitatea programelor, specialiști implicați, tipuri de certificate, ne-a vorbit Tereza Andrici, coordonator Departament Formare Profesională. În partea a doua, invitați au fost Jeanina Băbuță, coordonator Departament Voluntariat, și Sergiu Solomon Pârțac, voluntar. Cei doi ne-au descris cum a evoluat voluntariatul în cei 30 de ani de Caritas, dar și ce fac efectiv voluntarii acolo, de la motivații, până la bucuriile împărtășite cu beneficiarii.

A treia emisiune a scos în evidență specificul pe care îl are Domeniul Copii, Tineri, Familii. Despre activitățile desfășurate în diferitele centre care aparțin de acest domeniu, dar și despre beneficiarii acestora, au vorbit Loredana Bozariu, asistent social Centrul de Plasament "Sfântul Iosif", Mariana Ursan, director Domeniu Copii, Tineri, Familii, Margareta Ferenț, coordonator/asistent social Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri "Don Bosco" Iași, și Irina Fron, beneficiară a centrului de plasament.

În cea de-a patra ediție specială, Anca Diana Maftei Păvălucă, director domeniu Vârstnici și Persoane cu Dizabilități / manager proiect, și Mariana Ursan, director domeniu Copii Tineri Familii / manager proiect, au descris importanța proiectelor europene, de la nevoile și grupurile țintă cărora li se adresează, până la beneficiile pe care le aduc și partenerii implicați.

Ca o concluzie a acestor emisiuni, la final, pr. Iosif Iacob a subliniat care este misiunea Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, o misiune caritativă, orientată spre celălalt, spre cel în nevoie, dar a vorbit și despre importanța rugăciunii și a formării spirituale în viața angajaților și a voluntarilor Caritas.

Echipa ERCIS Media mulțumește Centrului Diecezan Caritas Iași pentru găzduire și urează La mulți ani! tuturor celor care s-au implicat în această misiune caritativă în cei 30 de ani de activitate. Doar împreună putem să îndeplinim misiunea de slujire a Bisericii, putem să îl slujim pe Cristos prezent în omul suferind, sărac și singur. Dumnezeu să binecuvânteze munca fiecăruia!

Emisiunile pot fi urmărite accesând link-urile de mai jos.

Alexandra Cojan

I. Ediție specială: Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași - 30 de ani de caritate (11 decembrie 2020). Partea I: Programul "Servicii de Îngrijire la Domiciliu"

II. Ediție specială: Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași - 30 de ani de caritate (12 decembrie 2020). Partea a II-a: Departamentul de Formare Profesională și Departamentul de Voluntariat:

III. Ediție specială: Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași - 30 de ani de caritate (13 decembrie 2020). Partea a III-a: Domeniul Copii, Tineri și Familii

IV. Ediție specială: Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași - 30 de ani de caritate (14 decembrie 2020). Partea a IV-a: Departamentul de Proiecte Europene și dialog cu pr. Iosif Iacob, directorul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași:

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11-14 decembrie: 30 de ani de caritate prezentați la ERCIS Media


 

lecturi: 769.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat