Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Înaintează în larg, Acțiunea Catolică! Ai curajul viitorului!

Ziua de duminică, 6 decembrie 2020, a fost pentru Acțiunea Catolică din Dieceza de Iași o zi de mare sărbătoare, de recunoștință și de reînnoire. Cu entuziasm și curaj, respectând normele în vigoare, peste 1.300 de copii, tineri și adulți din 45 de parohii au ales și în acest an să facă parte din marea familie a Acțiunii Catolice, conduși de îndemnul adresat de Sfântul Ioan Paul al II-lea: "Înaintează în larg, Acțiunea Catolică! Ai curajul viitorului!" și motivați de motoul anului asociativ: "Toate le pot în cel care mă întărește" (Fil 4,13).

Este cel de-al 28-lea an de când, în Dieceza de Iași, laicii, copii, tineri și adulți, aleg să-l urmeze pe Cristos slujind la realizarea misiunii apostolice a Bisericii în strânsă colaborare cu păstorii ei. Prin carisma ei, prin notele caracteristice, descrise de documentul conciliar Apostolica actuositatem (AA 20.2) laicitatea, organicitatea, eclezialitatea și colaborarea cu ierarhia, prin cele patru laturi ale sale (liturgică, formativă, caritativă și cultural-recreativă), Acțiunea Catolică contribuie la creșterea integrală a membrilor ei propunând parcursuri de rugăciune, de formare și acțiune în domeniul social și cultural.

Astfel, în zona Bacău, au reînnoit adeziunea grupuri parohiale din 19 parohii: Bacău "Sfânta Cruce", Bacău "Sfântul Nicolae", Bacău "Fericitul Ieremia", Cireșoaia, Cleja, Comănești, Dărmănești, Faraoani, Gioseni, Mărgineni, Ploscuțeni, Pustiana, Somușca, Tuta, Valea Mare, Valea Seacă, Vizantea, Vladnic, Zăpodia.

În zona Roman au reînnoit adeziunea 21 de grupuri parohiale: Adjudeni, Barticești, Butea, Gherăești, Iugani, Piatra Neamț "Sfântul Iosif", Piatra Neamț "Sfânta Tereza", Pildești, Poiana Micului, Răchiteni, Roman "Isus Bunul Păstor", Roman "Inima Neprihănită a Mariei", Roman "Fericitul Ieremia Valahul", Roman "Sfânta Tereza", Săbăoani "Sfântul Mihail", Săbăoani "Înălțarea Sfintei Cruci", Săbăoani "Sfântul Iosif", Săbăoani "Sfânta Fecioară Maria, Regina Rozariului", Sagna, Tămășeni și Traian.

Din zona Iași, 5 grupuri parohiale au reînnoit adeziunea astfel: Răducăneni, Pașcani, Iași "Sfântul Anton de Padova", Iași "Adormirea Maicii Domnului", Rădăuți.

Bucuria reînnoirii adeziunii a fost întărită de mesajele de încurajare primite de la președintele diecezan, Cristina Mare, pr. Felix Roca, asistentul spiritual general al Acțiunii Catolice, și nu în ultimul rând, de la Preasfințitul Iosif Păuleț, episcop de Iași, care a subliniat încrederea Bisericii în Acțiunea Catolică și îndemnul "să fiți curajoși în trăirea credinței și, în comunitățile din care faceți parte, să fiți mângâiere pentru toți aceia care sunt încercați de suferință, de durere și de teamă! Întăriți-i pe aceia care s-au îndepărtat de Sfânta Liturghie și de sfintele sacramente și ajutați-i să se întoarcă la trăirea credinței! Mărturisiți cu viața voastră că cel care se încredere în Dumnezeu nu va fi doborât, nu va fi lăsat singur! Înaintați cu încredere pe calea speranței! (...) Sfântul Iosif să vă fie mereu exemplu de curaj și de acțiune după voința lui Dumnezeu!"

Așa să ne ajute bunul Dumnezeu ca, urmând exemplul de simplitate și ascultare al Sfântului Iosif, patronul nostru spiritual, să alegem zilnic să împlinim voința lui Dumnezeu cu speranță și încredere în ajutorul său, repetând cu Sfântul Apostol Paul: "Toate le pot în cel care mă întărește." (Fil 3,14).

Fotografiile le puteți vizualiza aici.

Bernadeta Moreanu


 

lecturi: 926.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat