Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău "Sfântul Nicolae": Prezentarea broșurii Preotul Ștefan Erdeș: Un harnic lucrător în via Domnului

Recent apărută la Editura "Presa Bună", în format 14Ś21 cm, având 124 de pagini, broșura Preotul Ștefan Erdeș: Un harnic lucrător în via Domnului a fost prezentată în Parohia Bacău "Sfântul Nicolae" duminică, 25 octombrie 2020, în cadrul Sfintei Liturghii celebrată la ora 10.30 de către PS Petru Gherghel, episcop emerit. Au concelebrat pr. Isidor Dâscă, decan de Bacău, pr. Fabian Doboș, coordonatorul lucrării, pr. Iosif Dămătăr, nepotul părintelui Ștefan Erdeș, și pr. Gheorghe-Tarciziu Erdeș, strănepot al părintelui.

Pr. Fabian Doboș a predicat despre importanța iubirii față de Dumnezeu și față de aproapele.

La încheierea celebrării, părintele decan a mulțumit tuturor pentru participare la această solemnitate și a declarat: "Am dorit încă după înmormântarea părintelui Ștefan Erdeș să scriem câteva rânduri despre Sfinția Sa pentru a nu uita de cel care și-a jertfit o bună parte din viață în această parohie și să nu-l uităm în rugăciunile noastre".

Părintele Ștefan a fost paroh și decan de Bacău din anul 1979 până în anul 2005, când s-a pensionat și apoi a rămas în parohie până la moarte, fiind doar câteva întreruperi când a ajutat în Parohia Galbeni și în Parohia "Fericitul Ieremia".

Preasfințitul Petru Gherghel a scos în evidență capacitatea și încercările părintelui în perioada grea a comunismului, ca un păstor harnic, angajându-se în atâtea construiri de biserici din Bacău și din jurul Bacăului. A mai declarat că a participat la această Sfântă Liturghie și pentru faptul că nu a participat la înmormântarea părintelui, fiind la Roma la Sinodul episcopilor. A mulțumit părintelui decan de Bacău, Isidor Dâscă, pentru această frumoasă inițiativă în amintirea părintelui Ștefan Erdeș.

Părintele Fabian Doboș a declarat că este bucuros că a coordonat această lucrare, având amintiri frumoase din timpul în care pr. Ștefan Erdeș a fost paroh și decan de Bacău.

Continuăm să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru acest păstor și să ne rugăm ca părintele Erdeș să primească răsplata credinciosului fidel în via Domnului.

Pr. Richardo-Dominic Baciu

* * *

Înregistrarea transmisiunii în direct a Liturghiei prin pagina de Facebook și sistemul video ale Parohiei "Sfântul Nicolae":

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25 octombrie: Bacău "Sfântul Nicolae": Prezentarea broșurii Preotul Ștefan Erdeș: Un harnic lucrător în via Domnului

* * *

Editura "Presa Bună": Preotul Ștefan Erdeș - Un harnic lucrător în via Domnului


 

lecturi: 2460.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat