Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Dieceza de Iași va avea un radio: ERCIS FM

Luni dimineață, 19 octombrie 2020, în prezența PS Iosif Păuleț, a PS Petru Gherghel și a peste 50 de colaboratori, s-a lansat oficial Proiectul Radio al Episcopiei Romano-Catolice de Iași. Evenimentul a avut loc în Aula "Anton Durcovici", pentru cei peste 40 de colaboratori prezenți fizic, dar a permis și conectarea on-line pentru încă 14 participanți.

După rugăciunea cu care s-a dat startul întâlnirii, pr. Adrian Blăjuță a prezentat Proiectul Radio în Dieceza de Iași, pornind de la pașii care s-au făcut până acum și continuând cu cerințele și așteptările la care vrea să răspundă. Dorința de a face mai mult pentru credincioșii de rit latin și de a da mai mult spațiu în eter celebrărilor romano-catolice a condus la necesitatea creării unui radio, care va fi înglobat în Asociația Presa Bună. Totodată, s-a constatat că există posibilitatea de a susține un astfel de proiect prin colaborarea cu persoane pregătite în diferite domenii și cu voluntari care vor să învețe să lucreze în radio. În acest sens, ascultătorii vor putea urmări atât Sfinte Liturghii și momente de rugăciune, cât și programe culturale și informative de actualitate.

PS Petru Gherghel a împărtășit cu cei prezenți bucuria pentru o astfel de inițiativă, care a fost mereu prezentă în cadrul Diecezei de Iași. A reamintit în acest sens și de proiectul Radio Gloria, pe care l-a susținut la momentul respectiv, pregătind împreună cu echipa de atunci întreg dosarul. PS Petru a încurajat ideea unui radio adaptat pe nevoile credincioșilor romano-catolici și a felicitat echipa ERCIS Media pentru transmisiunile făcute până acum.

În continuare, a luat cuvântul PS Iosif Păuleț, care a dorit să sublinieze momentul important pe care îl reprezintă acest start. Credincioșii romano-catolici așteaptă demult lansarea unui astfel de radio în Dieceza de Iași, care prin emisiuni bine pregătite și momente de rugăciune le va permite să își trăiască credința cât mai intens. PS Iosif a reamintit faptul că Sfânta Liturghie ascultată la radio nu suplinește participarea în biserică, atunci când acest lucru este posibil, dar poate fi un ajutor deosebit pentru cei bolnavi și pentru cei care nu pot ajunge în mod fizic în biserici.

Despre cum funcționează un radio și ce presupune un studio a vorbit mai apoi Silviu Jitaru, care a precizat și faptul că cei implicați în acest proiect sunt în primul rând colegi, nu doar colaboratori.

A urmat apoi prezentarea echipei care va lansa și va lucra efectiv la acest proiect, după care Alexandra Cojan a descris succint schița grilei de programe. În această programare, asemenea unui puzzle, se vor insera emisiunile realizate de diferiți colaboratori și pe diferite teme, de la cele din sfera religiei, până la cele din cultură, implicare socială, istorie, educație ș.a. Totodată, participanții au intervenit cu sugestii, completări și propuneri.

Un moment important al întâlnirii a fost stabilirea unui nume pentru noul radio. După ce au fost prezentate și argumentate diferitele propuneri, a fost ales numele ERCIS FM.

La final, gazdele au mulțumit tuturor colaboratorilor pentru participare și pentru timpul acordat acum, dar și pe viitor proiectului ERCIS FM, după care întâlnirea s-a încheiat cu rugăciunea Angelus.

Alexandra Cojan

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19 octombrie: Dieceza de Iași va avea un radio: ERCIS FM


 

lecturi: 4359.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat