Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Sfânta Liturghie de deschidere a anului universitar 2020-2021

Studenții catolici din Iași au participat în număr mare la Sfânta Liturghie prin care a fost marcată deschiderea anului academic 2020-2021, duminică, 18 octombrie 2020, în Catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași, la ora 16:00. Liturghia, care a îmbrăcat un caracter de sărbătoare cu totul special, a fost prezidată de PS Iosif Păuleț, alături de acesta aflându-se pr. Fabian Doboș, capelan universitar, și alți preoți din dieceză.

În cadrul predicii, pr. Andrei-Cornel Gherghel, vicar la Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași, ne-a oferit exemplul de statornicie în rugăciune al profetului Daniel, vorbindu-ne despre importanța contribuției și efortului propriu pentru obținerea rezultatelor dorite. Fiecare tânăr trebuie să muncească din greu pentru reușitele sale intelectuale, fără a uita să-i ofere un loc prioritar lui Dumnezeu în toate activitățile pe care le desfășoară, acestea fiind însoțite întotdeauna de rugăciune, post și fapte bune.

Părintele a accentuat faptul că succesele studenților se datorează mai ales părinților, dar și acelora care au muncit și s-au rugat pentru ei, și față de care trebuie să fie recunoscători.

Spre sfârșitul predicii, părintele Andrei ne-a reamintit că "leii nu se ating de sfinți", referindu-se la faptul că, având în suflete rugăciunea și hrănindu-ne cu Sfânta Euharistie, nu ne va fi teamă atunci când vom ajunge în "groapa cu lei" a societății și vom rămâne statornici în credință. Pentru a ajunge la această reușită, trebuie să împlinim în fiecare clipă voința Domnului, "astăzi, nu mâine!"

Celebrarea a cuprins și alte momente-cheie, precum cântările înălțătoare ale Corului "Juvenes Ecclesiae", oferirea darurilor (printre care s-au adus la altar și cursuri, pentru ca munca studenților să fie închinată Domnului) și cuvintele adresate studenților de către Preasfințitul Păuleț, care ne-a încurajat, la finalul Sfintei Liturghii, să ne facem datoria de studenți cât mai responsabil posibil, întrucât la sfârșitul studiilor noastre "vom lucra cu oamenii, printre oameni și pentru oameni, aceștia având nevoie de o societate bazată pe valorile creștine și pe credința în Dumnezeu".

Alicia Cobzaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 octombrie: Iași: Deschiderea anului universitar 2020-2021


 

lecturi: 1086.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat