Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: A patra serie de exerciții spirituale pentru preoți

Îndrumați de pr. Cristinel Fodor, 15 preoți au participat la a patra serie de exerciții spirituale care s-au desfășurat în perioada 12-16 octombrie 2020 la Centrul de spiritualitate "Gaudium et Spes" din Traian, județul Neamț.

În număr mai mic decât de obicei, dar animați de dorința de a ieși din ritmul zilnic pentru o necesară introspecție și pentru a da un nou impuls vieții spirituale, am răspuns invitației pr. Cristinel Fodor de a ne prezenta "cu inima la control" nu în fața unui medic cardiolog, ci în fața lui Isus, care ne cunoaște inimile mai bine ca oricine. Spre deosebire de orice alt medic, Isus nu se mulțumește să dea sfaturi pentru inimile bolnave, ci dorește să facem schimb de inimi, pentru ca Inima Preasfântă să fie izvor de viață și de iubire pentru toți cei care acceptă atingerea lui Dumnezeu.

Ca în pictura lui Michelangelo din Capela Sixtină, Dumnezeu face toate eforturile pentru a-l atinge pe om, iar noi trebuie doar să primim această atingere, acest schimb de inimi, pentru ca iubirea divină să lucreze în noi, pentru ca mâinile noastre să devină mâinile lui Dumnezeu, iar noi să fim eliberați de orice anxietate, de frica de insucces, de singurătate, să ne bucurăm pentru că "numele voastre sunt scrise în ceruri" (Lc 10,20).

Joi, 15 octombrie, Sfânta Liturghie a fost prezidată de PS Iosif Păuleț, episcop de Iași, care a ținut să ofere jertfa sfântă împreună cu noi ca mulțumire pentru harurile primite de preoții care au făcut exercițiile spirituale și cele pe care le vor primi și preoții din seriile care urmează să participe la exerciții.

Așa cum după o vizită la medic ne întoarcem acasă cu prescripții și indicații clare pentru un stil de viață mai sănătos, și aceste exerciții spirituale au fost un prilej să ne reînnoim hotărârile bune care ne-au condus pe calea preoției și să căutăm și noi modalități de a-l primi pe Isus în inimile noastre și a-l face prezent celor cu care ne întâlnim zi de zi.

Pr. Florin Jitaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12-16 octombrie: Traian: A patra serie de exerciții spirituale pentru preoți


 

lecturi: 2915.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat