Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIA?A DIECEZEI 

Schio: Hramul comunității și Ziua Mondială a Migrantului și a Refugiatului

Duminică, 27 septembrie 2020, românii romano-catolici din Schio și alte zone ale Diecezei de Vicenza au celebrat hramul comunității: Sfântul Arhanghel Mihail. Sărbătoarea hramului anul acesta a coincis cu Ziua Mondială a Migrantului și a Refugiatului.

În mesajul pe care Papa Francisc l-a pregătit pentru această zi a menționat următoarele: "Pandemia ne-a amintit că toți suntem în aceeași barcă. A ajunge să avem împreună preocupări și temeri comune ne-a demonstrat încă o dată că nimeni nu se mântuiește singur. Pentru a crește cu adevărat, trebuie să creștem împreună, împărtășind ceea ce avem, ca acel băiat care i-a oferit lui Isus cinci pâini de orz și doi pești... Și au ajuns pentru cinci mii de persoane".

Dorința de a fi împreună, de a-i întâlni pe ceilalți, de a trăi ca o comunitate, mai ales prin participarea în biserică la celebrările liturgice, am trăit-o cu toții în perioada de pandemie, când am fost nevoiți de a sta izolați în casele noastre.

Bucuria reîntâlnirii cu Domnul și cu frații în credință la Sfânta Liturghie a început să prindă contur cu sărbătoare Înălțării Domnului când, împreună cu comunitatea italiană care ne găzduiește, am celebrat Sfânta Liturghie, după trei luni de așteptare. A fost un moment încărcat de emoție, de speranță și de iubire fraternă, care a întărit relațiile dintre noi, dar mai ales a potolit setea și dorul de a-l primi pe Isus Euharisticul în sufletele noastre.

Odată cu sărbătoarea Rusaliilor am reluat celebrarea Sfintei Liturghii în limba română în fiecare duminică, iar celebrarea hramului ne-a reamintit de identitatea noastră de a fi o comunitate de credință, o familie binecuvântată de Dumnezeu prin prezența unui preot român.

Prin predica ținută la Sfânta Liturghie, pr. Dan Vătămănelu, OFMConv, de la conventul franciscan din Padova, a orientat atenția noastră spre milostivirea și dragostea lui Dumnezeu pentru noi, plecând de la semnificația numelui arhanghelului Mihail, care însemnă Cine e ca Dumnezeu? Cine poate să ne iubească, să ne ierte, să ne ocrotească, să ne asculte, să ne ajute, așa cum o face Dumnezeu?

Mulțumim Domnului pentru harurile oferite în ziua hramului nostru și pentru faptul că ne-a adunat în preajma lui, pentru a conștientiza cât de important este să fim împreună și de a ști să recunoaștem în frații noștri un dar ce vine de la el. Ne dăm seama că fiecare este important, iar lipsa oricărui membru sărăcește comunitatea noastră.

Ne încredințăm în continuare mijlocirii arhanghelului Mihail și ocrotirii sale de cel rău!

Uniți în rugăciune!

Comunitatea catolică română din Schio

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27 septembrie: Schio: Hramul comunității și Ziua Mondială a Migrantului și a Refugiatului


 

lecturi: 881.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat