Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Prima Sfântă Împărtășanie în comunitatea din San Vitale

Duminică, 27 septembrie 2020, în prezența părintelui paroh Isidor Iacovici și a Mons. Ionuț Strejac, cinci copii l-au primit pe Isus în inima lor pentru prima oară, în cadrul sfintei Liturghii de la ora 9.30.

Sub stropi de ploaie, protejați de bolta umbrelei și prinși de mâinile părinților, Francisc, Maria, Robert, Rafaela și Matia s-au prezentat în zori de zi la întâlnirea cu Isus, o întâlnire marcată de mai multe momente.

Primul moment a fost îmbrăcarea hainei de sărbătoare, moment încheiat cu exclamația: "Ce bine ne stă și ce frumoși suntem!" Dacă acest pas a fost însoțit de multă voie bună, copii au devenit serioși atunci când au ajuns la momentul sfintei Spovezi. Fiecare a căutat să curețe inima de acele greșeli și păcate ce îl țineau departe pe Isus de sufletul lor. Gestul lor a fost urmat și de către părinți și cei apropiați.

Cu inimile curate, cu lumina învierii în mâinilor lor, sub privirile calde ale credincioșilor, copiii au pășit spre altar pentru a participa la Sfânta Liturghie, pe care au animat-o cu glasurile lor.

În cadrul omiliei, părintele Isidor le-a amintit cât de importat este ca ei să se întâlnească cât mai des cu Isus în sfânta Euharistie. Isus euharistic nu este doar pentru o zi, ci pentru toate zilele în care ei vor avea sufletul curat.

Momentul culminant a fost cel al sfintei Împărtășanii. Cu ochii spre Isus fiecare copil a răspuns DA: Toți cu inima curată / Ție, Doamne-ți mulțumim; Tu, cu harul tău, Preasfinte, / Ne-ajuți oameni buni să fim.

La finalul Sfintei Liturghii, Rafaela a mulțumit tuturor celor care i-au ajutat să ajungă la acest moment: părintelui paroh Isidor, părintelui Iulian Robu, părintelui Emilian Jitaru și surorilor care s-au ocupat de pregătirea lor. Cel mai mare mulțumesc a fost rostit față de părinți pentru darul vieții și al credinței. Un gest de recunoștință a fost adresat și față de credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie, dar și față de rude și prieteni: împreună să fim poporul al cărui Dumnezeu este Domnul (cf. Ps 32,12).

Pr. Emilian Jitaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27 septembrie: Roma: Prima Sfântă Împărtășanie în comunitatea din San Vitale


 

lecturi: 1646.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat